Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pagube serioase în urma exploziei dintr-un bloc din Piata Neamţ

O explozie puternică a zguduit un bloc din Piatra Neamţ. 20 de oameni au fost evacuaţi, după ce un apartament de la primul etaj a sărit în aer.

de Redactia Observator

la 27.11.2017 , 01:15

O explozie puternică a zguduit un bloc din Piatra Neamţ. 20 de oameni au fost evacuaţi, după ce un apartament de la primul etaj a sărit în aer. Proprietarul a fost rănit şi transportat la spital cu arsuri.

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât cioburi şi bucăţi de tencuială au zburat până în stradă. Deflagraţia l-a rănit pe proprietarul apartamentului de la primul etaj. Bărbatul a avut nevoie urgentă de un echipaj medical.

Adrian Rotaru, Purtător de cuvânt ISU Neamţ: "Au găsit un bărbat de 59 de ani cu arsuri de 2 si 3 la nivelul fetei şi membrelor şi o plagă la nivelul capului."

Vezi și

Vecinii au fost alarmaţi imediat. Tot blocul a fost zguduit de explozia violentă. 

"Eu stau la etajul 2, mi s-a deschis uşa, am avut noroc că la sufragerie uşa era deschisă, geamul la balcon deschis, m-am lovit un pic la cap aici. Cine nu are centrală îşi improvizează acasa din ce pot, butelii", spune un locatar.

Este şi cazul bărbatului în apartamentul căruia s-a produs deflagraţia.

Adrian Rotaru, Purtător de cuvânt ISU Neamţ: "Explozia s-a produs de la o butelie de aragaz care era folosită improvizat de proprietar" 

20 de oameni au fost evacuaţi de urgenţă, până când specialiştii au stabilit că nu sunt în pericol.

Vasile Panainte, Prefectul judeţului Neamţ: "Am solicitat Inspectoratul de stat în constructii să tirmită un reprezentant pentru a vedea dacă e afectată structura de rezistenţă a blocului."

Explozia, care nu a fost urmată de incendiu, a produs pagube importante. Bucăţi mari de geam au sărit şi la 20 de metri de bloc şi cinci autoturisme parcate în apropiere au fost avariate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Pagube serioase în urma exploziei dintr-un bloc din Piata Neamţ