Antena Meniu Search
x

O femeie a stat trei zile cu soacra decedată de Covid în casă, în timp ce trupul neînsufleţit al soţului zăcea în spital

Este o zi neagră pentru România. Record de noi infectări de la începutul pandemiei, aproape 8000 în ultimele 24 de ore şi 120 de decese.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 03.11.2020, 20:08

Vezi și
  • România bifează cel mai negru bilanţ de până acum, iar secţiile ATI aproape şi-au atins capacitatea maximă.
  • 974 de bolnavi sunt acum internaţi, iar harta ţării devine tot mai roşie.

Serviciile medicale se zbat să facă faţă, ambulanţele sunt depăşite, iar de azi Unităţile de Primiri Urgenţe sunt obligate să primească orice pacient, indiferent de locurile disponibile.

Rudă pacient decedat: Vă daţi seama că, psihic, să stai cu un decedat şi soţul decedat, nu e foarte simplu. Noi vorbim cu ea la telefon tot timpul.

Este coşmarul prin care trece o femeie din Bucureşti. Soţul ei, un bărbat de 50 ani, a fost răpus de coronavirus, la Spitalul Universitar.

Rudă pacient decedat: Făcea dializă, dar nu a avut până atunci alte simpome. Se simţea obosit.

Cei doi soţi locuiau în acelaşi apartament cu mama bărbatului decedat la spital. Şi ea - cu simptome. Disperată, femeia a înroşit linia telefonică de la DSP. Răspunsul? Ocupat! În schimb, a venit ambulanţa. I-a testat şi atât. În câteva ore bătrâna s-a stins.

Rudă pacient decedat: De-abia în momentul în care a venit salvarea au sunat ei la un număr de telefon ca să le spună dacă este confirmată covid. Le-au spus că într-adevăr este confirmată, au lăsat-o în casă.

Acum femeia rămasă văduvă stă în casă de trei zile cu soacra decedată de COVID. În timp ce trupul neînsufleţit al soţului încă zace la spital. Şi abia astăzi, după ce reporterii Observator a cerut explicaţii Direcţiei de Sănătate Publică, femeia a aflat rezultatul testului ei. Negativ. Urmează să-şi înmormânteze acum oamenii dragi.

În timpul în care DSP pare complet depăşit de situaţie, ambulanţele aleargă în toate direcţiile încercând să răspundă la toate solicitările din aceste zile. Toate misiunile sunt sub presiunea timpului.

Alis Grasu - manager SAJ Bucureşti: Pe zi ce trece aceste solicitări sunt tot mai multe. Timpii de aşteptare sunt mari. Au depăşit 48 de ore.

Între timp, Raed Arafat a emis un ordin prin care cere spitalelor şi Unităţilor de Primiri Urgenţe să ofere îngrijiri oricărui pacient. Indiferent de ce suferă. Şi chiar dacă nu sunt locuri în spitale.

Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti: Au fost spitale care şi-au închis porţile. Ambulanţele au fost ţinute câteva ore până când pacienţii au fost preluaţi. Au fost ambulanţe care au anunţat dispeceratul că rămân fără oxigen.

De la vârf, şeful DSU promite că va găsi locuri, dar bolnavul trebuie să fie în spital.

Raed Arafat - şeful DSU: Regula e regulă. Nimeni nu poate închide poarta în faţa ambulanţelor şi trebuie să preia bolnavii. Locul pentru bolnav îl găsim. Bolnavul care nu trebuie internat e trimis înapoi acasă.

România bifează cel mai negru bilanţ de până acum, iar secţiile ATI aproape şi-au atins capacitatea maximă, 974 de bolnavi sunt acum internaţi. Harta ţării devine tot mai roşie. Doar şapte judeţe mai sunt acum verzi, care încă n-au depăşit 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O femeie a stat trei zile cu soacra decedată de Covid în casă, în timp ce trupul neînsufleţit al soţului zăcea în spital