Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto O femeie din Constanţa a născut într-o ambulanţă SMURD, iar apoi, din nou la spital. Era însărcinată cu gemeni, dar nu ştia

O femeie a născut în ambulanţa SMURD, iar apoi, dusă la spital, a mai născut o dată, fiind însărcinată cu gemeni, fără să ştie acest lucru. Este al doilea caz din această săptămână când o femeie naşte într-o ambulanţă SMURD. 

De Redactia Observator la 09.04.2022, 12:41
O femeie din Constanţa a născut într-o ambulanţă SMURD, iar apoi, din nou la spital - ISU Constanţa

O femeie din Constanţa a născut în ambulanţa SMURD pe care o chemase după ce începuseră durerile şi contracţiile, iar apoi, după ce a fost transportată la Spitalul Judeţean, a mai născut o dată, ea fiind însărcinată cu gemeni, fără să ştie acest lucru. Acesta este cel de-al doilea caz în această săptămână din judeţul Constanţa în care o femeie naşte într-o ambulanţă SMURD.

Femeia nu ştia că este însărcinată cu gemeni

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a oferit, sâmbătă dimineaţa, detalii despre un caz inedit la care a intervenit un echipaj SMURD, fiind vorba despre o femeie care a născut în ambulanţă şi apoi la spital. 

"Sunt gemeni, născuţi în urmă cu puţin timp, însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas, iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni, iar surprinderea colegilor noştri a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja”, a anunţat ISU Dobrogea. 

Pe acelaşi subiect

Echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa-Palas a fost anunţat prin apel la 112 despre faptul că o femeie însărcinată are dureri şi contracţii. 

"Au ajuns la solicitare, au evaluat pacienta şi au decis să o transporte la Spitalul de Urgenţă. Pe drum, contracţiile au fost din ce în ce mai puternice, iar salvatorii au fost puşi în faţa faptului împlinit: nu mai era timp. Copilul urma să vină pe lume. Cu emoţie, Ştefan, Nicu, Marian şi Cristina au asistat mămica la naştere. În ambulanţă”, a precizat sursa citată. 

Femeia mai are acasă încă patru copii

Mama şi fetiţa ei, cea pe care a născut-o în ambulanţă, au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa. 

"Bebeluşul – o fetiţă, a venit pe lume în ambulanţa SMURD. Perfect sănătoasă şi foarte frumoasă. Are în jur de trei kilograme. Colegii noştri le-au transportat pe amândouă – mama şi fiica – la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult. La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni, iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surpinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse”, a mai transmis ISU Dobrogea. 

Unul dintre membrii echipajului SMURD a afirmat că este pentru prima oară când se confruntă cu un asemenea caz. Femeia mai are acasă încă patru copii. 

Un caz similar a avut loc, joi, tot în judeţul Constanţa. O femeie din Hârşova, însărcinată în opt luni, a născut prematur în ambulanţa SMURD, fiind asistată de echipajul medical.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O femeie din Constanţa a născut într-o ambulanţă SMURD, iar apoi, din nou la spital. Era însărcinată cu gemeni, dar nu ştia