Antena Meniu Search
x

Video O glumă îi va costa ani de închisoare. Mascaţi şi înarmaţi, 9 tineri din Iaşi au spart o petrecere şi au furat tot ce se putea

Nouă minori din Iași au dat un jaf desprins parcă din filmele de comedie. În timpul unei petreceri organizate într-un apartament în care se aflau alți adolescenți, hoții au intrat cu cagule pe cap și cuțite în mâini. Petrecăreții au fost puși la perete și i-au scotocit de toate bunurile de valoare. Gașca de minori care a dat spargerea se pare că se cunoștea foarte bine cu petrecăreţii iar motivul jafului ar fi fost răzbunarea...care i-ar putea costa ani grei de închisoare. 

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 09:38

Vezi și

O glumă care i-a adus în faţa judecătorilor. La începutul acestei luni, 9 adolescenți, la cel moment 7 dintre ei minori, au decis să le facă o gluma altor tineri pe care să nu o uite niciodată. În timp ce se aflau la o petrecere aceştia s-au trezit cu cei 9 indivizi mascați peste ei în casă.

Clara Mihociu, reporter Observator: Surse din anchetă spun că tinerii ar fi aflat despre petrecere de pe reţelele de socializare, moment în care au decis să meargă acolo. Pe lângă faptul că şi-au acoperit feţele cu cagule, ar fi avut asupra lor şi mai multe arme albe. Vorbesc anchetatorii despre un baston telescopic, cuţit, electroşoc şi un spray lacrimogen.   

Filmul jafului

Fără sa stea prea mult pe gânduri spărgătorii de petreceri i-au pus pe tinerii din apartament să se întoarcă cu faţa la perete și exact ca într-un scenariu de film, au luat tot ce au găsit. Prada: O sticlă de wiskey, două țigări electronice, 50 de lei şi un breloc de firmă.

Pe acelaşi subiect

Christy Mîrșanu, avocatul unuia dintre făptași: Avem de-a face cu o joacă a unor adolescenţi, joacă care a degenerat şi a fost interpretată în sensul unei tâlhării de clasa a 11, 12, la un prim conflict cu legea penală şi toată lumea indică o joacă intre ei.  

De la farsă la infracţiune

Gluma s-a transformat în doar câteva secunde într-o tâlhărie în toată regula. După aproape trei săptămâni de anchete și verificări polițiștii din Iaşi au descins în 9 locații și i-au adus pe tineri la audieri. 8 din cei 9 tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, doi dintre ei și-au sărbătorit majoratul chiar în săptămânile imediat următoare jafului. Așa ca toți pot sa răspundă acum în faţa legii.

Adina Ciobanu, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: În urma perchezițiilor au fost identificate nouă persoane, fiind conduse la cercetări. Totodată au fost ridicate o serie de bunuri care reprezintă interes în cauză.  

Pentru faptele lor risca o pedeapsa de pana la 10 de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O glumă îi va costa ani de închisoare. Mascaţi şi înarmaţi, 9 tineri din Iaşi au spart o petrecere şi au furat tot ce se putea