Eveniment

O lună de la primul caz de coronavirus în România: 906 infectați, 17 morți

De Cosmin Stăniloiu. Publicat pe 26.03.2020 la 12:27 Actualizat pe 26.03.2020 la 12:27

Primul caz de coronavirus din România a fost diagnosticat în 26 februarie. O lună mai târziu, în România sunt 906 cazuri de îmbolnăvire şi 17 decese, iar 86 de oameni au fost vindecaţi. Dinntre cei decedaţi, 11 sunt bărbaţi şi 6 sunt femei, iar 9 dintre ei sunt persoane de peste 70 de ani. Majoritatea celor decedaţi aveau şi alte afecţiuni asociate.

Coronavirus în România

O lună de la primul caz de coronavirus în România: 906 infectați, 17 morți

hepta

 • 86 de oameni au fost vindecați.
 • pe 26 februarie era diagnosticat primul caz, în România.

Primul caz de coronavirus din România a fost diagnosticat în 26 februarie. O lună mai târziu, în România sunt 906 cazuri de îmbolnăvire şi 17 decese, iar 86 de oameni au fost vindecaţi. Dinntre cei decedaţi, 11 sunt bărbaţi şi 6 sunt femei, iar 9 dintre ei sunt persoane de peste 70 de ani. Majoritatea celor decedaţi aveau şi alte afecţiuni asociate.

Primul caz de coronavirus în România a fost confirmat la un tânăr de 25 de ani din judeţul Gorj, care a intrat în contact direct cu un cetăţean italian, confirmat după ce a plecat din România. La sfârşitul lunii, bărbatul a fost declarat vindecat.

În Bucureşti, primul caz de coronavirus a fost diagnosticat în 7 martie, acesta fiind un bărbat de 40 de ani care a venit de la Roma.

În 16 martie, la 20 de zile de la primul caz de coronavirus din România, a fost decretată starea de urgenţă

Primul deces la o persoană diagnosticată cu coronavirus a fost înregistrat în 22 martie. la o persoană cu cancer în fază terminală.

Până la acest moment, 17 persoane - 11 bărbaţi şi 6 femei - au decedat, opt dintre ei la Spitalul Judeţean Suceava, unde aproape 100 de cadre medicale sunt infectate sau suspecte de coronavirus şi unde managerul a fost suspendat din funcţie în urma unei anchete desfăşurate de Ministerul Sănătăţii.

Bărbaţii decedaţi au vârste între 52 şi 74 de ani, iar femeile au vârste între 63 şi 80 de ani, nouă dintre pacienţi având vârste peste 70 de ani. În cazul a 14 dintre ei sunt menţionate afecţiuni asociate.

Miercuri, erau internaţi la ATI 18 pacienţi, din care 8 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi era bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată erau miercuri 6.016 de persoane pentru care erau în desfăşurare verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane erau în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Conform celei mai recente statistici, 86 de persoaneau fost declarate vindecate şi externate - 53 la Timişoara, 23 la Bucureşti, 6 la Craiova, 2 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi.

Prezentăm cazurile celor 17 persoane decedate:

22 MARTIE

1 - Bărbat, în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova”. Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

În legătură cu gestionarea acestui caz procurorii din Filiaşi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce, în perioada 15-19 martie, membri ai conducerii spitalului din localitate şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, iar ca urmare bărbatul a răspândit infecţia cu coronavirus. În urma incidentului, 23 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu, iar secţia de primiri urgenţe a fost închisă.
2 - Bărbat, în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.
3 - Bărbat în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie şi în data de 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”. Avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială. În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

23 MARTIE
4 - Femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie, în Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare)”. Femeia nu avea istoric de călătorie şi nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv.

5 - Bărbat, 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie, internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21 martie. Aa fost internat anterior în Secţia de Cardiologie unde a fost posibil contact al unei paciente transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

6 - Bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie, în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI. Bărbatul a decedat în aceeaşi zi în care a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

7 - Bărbat în vârstă de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în 21 martie. Pacientul necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID-19 în 20 martie şi care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, unde a decedat.

24 MARTIE

8 - Bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.martie. Pacientul a sosit pe data de7martie din Italia împreună cu fiica sa. Pacientul a fost internat pe data de 19 martie la SCBI Craiova cu insuficienţă respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II

9 - Bărbat, 59 de ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu afecţiuni medicale cronice pre- existente .fără posibilă expunere precizată. Data decesului a fost 22 martie, confirmarea infectării cu coronavirus a venit în 23 martie, când au sosit rezultatele probelor de laborator. Decesul a fost anunţat în 24 martie.
10 - Femeie, 80 de ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu afecţiuni medicale cronice pre- existente,fără posibilă expunere precizată. Decesul s-a produs în 23 martie, când a şi fost confirmată pozitiv, fiins anunţat în 24 martie.
11 - Femeie, de 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie, în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.
12 - Bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie şi a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.

25 MARTIE

13 - Femeie din judeţul Caraş-Severin, în vârstă de 72 de ani, transferată în seara zilei de 24 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI”. Femeia fusese internată la spitalul din Reşiţa în 21 martie. Ea fusese în Spania şi s-a aflat în autoizolare la domiciliu din 20 martie. Suferea de afecţiuni preexistente (diabet, fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică).
14 - Bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie. Bărbatul suferea de obezitate.
15 - Bărbat de 63 de ani, din judeţul Neamţ, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în secţia de ATI, confirmat pozitiv în 21 martie.

16 - Femeie, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Suceava, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi confirmată în 25 martie.

17 - Femeie, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Suceava, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi confirmată în 25 martie.

În articolul

O lună de la primul caz de coronavirus în România: 906 infectați, 17 morți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Trending

Știai? Ce se poate întâmpla dacă ții un creion în gură. Efectele nebănuite ale acestui gest aparent banalpe a1.ro
Ce înseamnă lichidul roșiatic din caserolele de carne. Mulți cred că e sânge, dar adevărul e altul | Videope a1.ro
Meghan Markle își urăște o parte a corpului și refuză să îi fie fotografiată. Ce trăsătură o dezgustă pe Ducesa de Sussexpe a1.ro
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZIpe spynews.ro
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZIpe spynews.ro
Drama bărbatului care cerșește pe stradă. La 37 de ani, a ajuns om al străzii după ce și-a pierdut toată avereape antenasport.ro
Mai mulţi copii din Bucureşti nu sunt primiţi la şcoală de teama Covid-19! Directorul şcolii: "Le-am transmis să facă doar cursuri online"pe antenasport.ro
Te cunosc de undeva!pe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Horoscop rune octombrie 2020, cu Mihai Voropchievici. Berbecii primesc protecţie divină, Taurii primesc avertizăripe antena3.ro
Florin Zamfirescu, acuzaţii după moartea soacrei: "Au dus-o la un spital şi a murit. Şi gata, COVID"pe antena3.ro
Zeci de masini scoase la vanzare de ANAF. Multe costa mai putin decat un smartphone!pe cars.ro
Ce fac părinții iresponsabili din SUA: Își trimit la școală, deliberat, copiii confirmați cu noul coronaviruspe jurnalul.ro
Horoscop octombrie 2020. Luna octombrie este despre schimbări și energie pozitivăpe jurnalul.ro

urmează pe observator

Sanatate • la 20:58

Alertă în spitalele din București! Capitala a rămas fără locuri libere la ATI

 • Bucureştiul a fost şi astăzi pe primul loc al infectărilor, cu 231 de cazuri noi
 • Şi Spitalul Judeţean Ilfov are toate locurile ocupate
Vremea • la 20:43

Toamna a adus un val de furtuni în România. Cum va fi vremea în ziua alegerilor locale

 • Pe o şosea din Zalău, apa a luat cu ea porţiuni întregi de asfalt
 • În ziua votului, vor mai fi ploi din loc în loc, la munte, în Transilvania şi Moldova
Alegeri locale 2020 • la 20:30

Alegeri locale. Cum votezi respectând regulile medicale - tutorial video

 • Masca este obligatorie la secția de vot
 • Autoritățile vor pune la dispoziție măști de protecție pentru alegători
Extern • la 17:03

Oana Ștefania s-a stins fulgerător, în Italia, la doar 27 de ani. Apelul disperat al familiei și prietenilor

 • Oana și Mădălin erau căsătoriți de doi ani și munceau în Florența. 
 • Acum, rudele și prietenii s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe Mădălin să repatrieze trupul neînsuflețit al soției sale.
Extern • la 16:38

Mii de litri de vin roșu au țâșnit dintr-un rezervor uriaș, după o defecțiune tehnic, în Spania

 • Rezervorul plin cu vin a crăpat, din senin
 • Mii de litri de lichid au inundat zona
Politic • la 16:37

Cum votezi la alegerile locale, dacă ești în izolare sau în carantină

 • Persoanele care se află în izolare sau în carantină, din cauza Covid-19, pot solicita urna specială pentru a vota.
 • Cererile pentru urna specială se depun sâmbătă, până la ora 20.00.
Vezi toate știrile noi