O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, peste 210.000 de doze, ajunge mâine în țară

De Veronica Micu.
Publicat: 28.02.2021, 14:24.
Actualizat: 28.02.2021, 14:31

O nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în peste 214.110 doze, soseşte luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, peste 210.000 de doze, ajunge mâine în țară

DPA Images / Sven Hoppe via Hepta

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 a anunţat că mâine, 1 martie, sosește mâine în țară o nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, iar transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Dozele sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 28.080 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Programarea pentru vaccinarea cu Pfizer, reluată de sâmbătă

Sâmbătă, 27 februarie, a fost reluată programarea la vaccinare cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.