Video O pacientă COVID în stare critică, întoarsă din drumul spre Ungaria, a murit după ce a intrat în stop cardiorespirator
O pacientă din cei 10 transferaţi în Ungaria, aflată în stare critică, a murit în drum spre țara vecină.
Ceilalți nouă, preluați din spitale din București și Timișoara, vor ajunge în Ungaria la centrul universitar Szeged și la centrul universitar Debrecen, a anunțat, astăzi, 14 octombrie, ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat de presă.
A murit în drum spre Ungaria
Este vorba despre o femeie de 66 de ani intubată care aştepta în UPU din Timişoara de două zile să se elibereze un pat. Ambulanţa ajunsese aproape de graniţă când pacienta a intrat în stop cardiorespirator. A răspuns la manevrele de resuscitare iar medicii au decis să se întoarcă la spitalul din Timişoara. La scurt timp a intrat a doua oară în stop cardiorespirator iar acum femeia e în stare critică.
Şeful UPU Smurd Bucureşti spunea chiar zilele trecute că e periculos să transferi bolnavi cu ambulanţele pe distanţe atât de mari.
- Primii 10 pacienţi cu COVID, în stare critică, transferaţi azi în Ungaria. Un bolnav a făcut stop...
- Raed Arafat confirmă că România ar putea trimite pacienți Covid în Ungaria: ”Așteptăm să perfecționăm...
- Ungaria vine în ajutorul României și preia 50 de pacienţi COVID care au nevoie de terapie intensivă
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
O altă pacientă tot de 66 de ani din Timişoara a ajuns cu bine în Ungaria.
Alţi 5 pacienţi au fost preluaţi din unităţi de primiri urgenţe din Capitală: 3 de la Floreasca, 2 de la Pantelimon. Prima oară au fost duşi cu ambulanţele la Baza 90, de acolo urcaţi într-o aeronavă Hercules care va ateriza la Oradea. Iar de acolo, bolnavii vor fi preluaţi de ambulanţe şi duşi la 2 spitale din Ungaria.
Ajutator de la vecini
"Mulţumim vecinilor noştri pentru colaborare şi sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Şi noi, la rândul nostru, am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienţi aflaţi în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged şi Debrecen", a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.
Transferul pacienţilor din zona de graniţă se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienţilor din Bucureşti se efectuează atât pe cale terestră, cât şi pe cale aeriană. Pacienţii vor fi monitorizaţi pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe. De asemenea, personal din România a fost trimis în unităţile medicale din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operaţiuni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰