Antena Meniu Search
x

"O parte din mine dorea cu disperare să o facă din nou". Mărturia unui tânăr de 24 de ani din UK, după ce a scăpat de dependența de jocuri de noroc

Un bărbat a făcut dezvăluiri tulburătoare, după ce a trecut prin cea mai grea perioadă a vieții sale. Fost dependent de jocuri de noroc, tânărul de 24 de ani a povestit cât de greu i-a fost să scape de „boala” care i-a risipit toți banii și care l-a făcut să piardă ani prețioși din viață.

de Redactia Observator

la 20.05.2023, 11:35

Mărturia unui tânăr de 24 de ani din UK, după ce a scăpat de dependența de jocuri de noroc
Mărturia unui tânăr de 24 de ani din UK, după ce a scăpat de dependența de jocuri de noroc - Facebook/The Fun Stopped - I Didn't

Adam Wood, în vârstă de 24 de ani, a început să joace la 16 ani, cu pariuri mici plasate pe meciurile de fotbal. Dar, deși acest lucru părea inofensiv la acea vreme, a fost doar fi primul pas din lunga sa călătorie devastatoare a dependenței de jocuri de noroc. La vârsta de 18 ani, Adam a început  să parieze pe curse de cai și, la început, a avut noroc, câștigând 560 de euro la unul dintre primele sale pariuri, relatează Mirror.

Încântat de „succes” a continuat să parieze, până în punctul în care situația a scăpat de sub control. La început, părea să meargă bine, dar pariurile lui începeau să crească și, în cele din urmă, perioada sa de victorii s-a încheiat. Înainte să-și dea seama, Adam a început să-și pună la bătaie toții banii, inclusiv economiile și salariul. În cel mai rău punct al vieții sale, Adam a ajuns să-și cheltuiască tot salariul în doar 48 de ore de la primirea acestuia.

Și-a cheltuit tot salariul în 48 de ore

Eram la serviciu cinci zile pe săptămână și nu îmi mai permiteam biletul de tren. Nu îmi permiteam mâncare când eram la serviciu. Colegii voiau să ies cu ei în weekend, dar nu îmi permiteam", a povestit tânărul.

Pe acelaşi subiect

El a spus că dependența lui l-a determinat de la a fi de la un om normal, cu o viață normală, la „deodată disperat”. Dar, cât totul părea o cauză pierdută, și-a dat seama că are nevoie de o schimbare. A realizat că jocurile de noroc erau de fapt „blestemul” lui și a decis să renunțe, pentru a duce o viață demnă și sănătoasă.

Știam că jocurile de noroc sunt cauza tuturor acestor lucruri, dar era o parte din mine care dorea cu disperare să o facă din nou, pentru că pierdusem atât de multe și cu siguranță urma un câștig”, a spus el.

Totul s-a terminat în martie 2020, când părinții lui au aflat de toate datoriile

La final, Adam avea 16 împrumuturi. Totul s-a terminat în martie 2020, când părinții lui au aflat de toate datoriile pe care tânărul le avea și l-au ajutat să scape de ele. 

Nu știam cu adevărat ce să spun sau cum să reacționez. Trebuia să spun clar ce sa întâmplat”, a spus el. 

Adam nu a mai pariat din acea zi și și-a creditat familia pentru că l-a ajutat să scape de dependență.

Să o văd pe mama se prăbușește în fața mea din cauza a ceva ce am făcut și a tuturor pagubelor pe care le-am provocat este ceva ce nu voi uita niciodată”, a spus el. 

Adam a creat o pagină de de Facebook numită „The Fun Stopped - I Didn’t” pentru a împărtăși despre procesul său de recuperare. De asemenea, îi ajută pe alții să se rupă de obiceiul nociv, petrecând adesea ore întregi la telefon cu oameni pe care încearcă să-i convingă să nu mai parieze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "O parte din mine dorea cu disperare să o facă din nou". Mărturia unui tânăr de 24 de ani din UK, după ce a scăpat de dependența de jocuri de noroc