Antena Meniu Search
x

Video O piesă lipsă de la maşină, posibila cauză a morţii lui Adrian Cernea. Colegii au încercat să îl salveze cu o funie, pe care nu a reuşit să o strângă în jurul lui

Când autorităţile se spală pe mâini, fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea ajunge să pară singurul vinovat de moartea sa tragică din timpul unei curse. A semnat că este de acord să concureze în condiţii extreme - pe cod portocaliu de ploi şi inundaţii. O hârtie care îi fereşte pe organizatori, Federaţia de Automobilism sau pe prefect de răspundere, deşi oricare dintre ei ar fi putut să ceară suspendarea competiţiei.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 21.06.2021, 20:11

Cauza mortii lui Adrian Cernea Vezi și

Un traseu dificil pentru orice şofer, dar o provocare pentru orice pasionat de off-road. Una periculoasă dacă e să ne luăm după imaginile surprinse înainte de tragedie, care arată cum drumul era aproape inundat. 

Ştefan Ruscanu, pilot off-road: Eu personal aş fi continuat drumul. Probabil că l-aş fi oprit (concursul). Acum, dar înainte... sincer să zic, nu cred.

Organizatorii au fost chemaţi într-o şedinţă şi li s-a spus de avertizările de vreme rea, dar au luat decizia împreună cu piloţii ca ultima etapă a competiţiei să aibă loc. Iar echipajele au semnat pe proprie răspundere că vor să plece pe traseu.

Leonard Bulai, Prefect Bacău: Toată lumea cunoştea la acel moment, nu era prima zi când se organiza concursul fusese şi vineri era a doua etapă

Pe acelaşi subiect

Reporter: Şi şi-au asumat să continue?

Leonard Bulai, Prefect Bacău: Este evident că nu au suspendat concursul şi nici nu l-au întrerupt.

Cristian Coptil, pilot off-road: Nu cred că decide doar cel care organizează competiţia. În mare parte îşi asumă piloţii şi copiloţii lucrurile astea. 

Şi organizatorii şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv ar fi putut să intervină şi să oprească competiţia. 

Carol Blavenstein, președinte club de offroad din Baia Mare: Până acum nu s-a anulat nici o competiţie de offroad. Au fost concursuri pe la Buzău 7-8 zile ploua incontinuu ne luau masinile zilnic. 

Colegii au încercat să îl salveze pe Adrian Cernea până în ultima clipă

Adrian Cernea mai avea doar câţiva kilometri până la linia de final. S-a stins în faţa colegilor competitori care au sărit să-l ajute. 

Pilot raliu: Au tot aruncat cu funia către el ca să-l agaţe. A reuşit la un moment dat, din spusele lor, ca funia să ajungă împrejurul lui, să se prindă de ea, a încercat să se strângă cu cârligul, dar acele secunde, probabil temperatura rece a apei, probabil l-a lovit ceva şi nu a mai reuşit să se strângă să poată să-l tragă, sub ochii lor s-a dus la fund.

Colegii lui cred că o piesă de la maşină, pe care fostul campion nu o avea, a făcut diferenţa între viaţă şi moarte. Este vorba despre snorkel, care nu lasă apa să intre la motor.  

Carol Blavenstein, preşedinte club de offroad din Baia Mare: A tras motorul apă, s-a oprit şi de acolo a început toată tragedia.

Copilotul dar şi colegii martori la tragedie au fost audiaţi de poliţişti. Şi organizatorul trebuie să dea explicaţii în faţa anchetatorilor. Contactat de reporterii Observator, organizatorul NU a dorit să răspundă la întrebări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » O piesă lipsă de la maşină, posibila cauză a morţii lui Adrian Cernea. Colegii au încercat să îl salveze cu o funie, pe care nu a reuşit să o strângă în jurul lui