Antena Meniu Search
x

Video O primăriță a jucat cu soțul ei, preot, ajutoarele de încălzire la păcănele. Acum 2 ani luase jackpot-ul de 75.000 de lei

Jackpot pentru o primăriţă din Maramureş. Femeia, care este şi soţie de preot, e acuzată că a furat banii de ajutoare de încălzire ai oamenilor şi i-a jucat la păcănele. Patima pentru jocuri de noroc a preotesei lasă fără lemne la iarnă zeci de oameni din comună. Anchetatorii au deschis dosar penal pentru delapidare şi abuz în serviciu. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 31.10.2022, 20:44

Vezi și

E stâlpul comunităţii şi preoteasa satului. Dar primăriţa din Şieu a căzut grav în ispită şi pe lângă lege: a jucat la păcănele ajutoarele de căldură ale oamenilor. Imaginile surprinse într-o sală de jocuri şi postate pe o reţea de socializare o arată în plină acţiune, alături de soţul ei, preot. Cei doi nu se ruşinează de patima lor. Bani câştigaţi la jocurile de noroc apar şi în declaraţia de avere din urmă cu doi ani: 75.000 de lei.

Irina Iusco, primar Şieu: Nu cred că are relevanță în dosarul ăsta și viața mea personală nu vreau eu să o discut în momentul de față.

Primărița-preoteasă din Șieu se apără

Doar că nu e doar viaţa ei personală. Preoteasa-primăriţă ar fi întocmit documente pentru ca mai mulţi săteni să primească ajutor de încălzire din bani europeni. Doar că sumele n-au ajuns niciodată la oameni. Pentru Ioana Timiş, banii de la primărie înseamnă supravieţuirea peste iarnă. A primit doar jumătate din sumă. 

Pe acelaşi subiect

Ioana Timiş, soacra femeii: Noi ne-am făcut de încălzire eu cu bătrânul, am luat 8 milioane. Domnu' o zis că trebuie să luăm 16 milioane că suntem doi bătrâni.

Femeia a descoperit apoi că şi nora ei, plecată în Germania de câţiva ani, ar avea dosar depus, fără să ştie. Cine a luat banii în numele acesteia, rămâne un mister.

Monica Timiş, nora femeii: Mă gândesc că noi avem o copie de pe buletin la Primărie. Noi nu am luat de cinci-şase ani încălzirea. 

Ioana Timiş, soacra femeii: Ea nu a luat banii, a, păi cine a luat banii, răspunde. 

După ce au umblat prin sat să culeagă dovezi, poliţiştii au ajuns ieri la Primărie, dar şi la casa parohială. 

Ioan Petrovan, viceprimar Șieu: Am fost sunat de poliţie să deschid primaria. S-o făcut nişte dosare de încălzire şi nu au luat banii oamenii fără să ştie oamenii. 

Confruntată cu acuzaţiile, primăriţa se jură că nu fură

Irina Iusco, primar Şieu: Nu sunt vinovată cu nimic. Îi ceva... dar nici nu ştiu. Mi se aduc asemenea acuzaţii? Am înţeles că ar fi o reclamaţie făcută de o parte dintre consilieri. 

În public, edilul apărea plină de compasiune faţă de consătenii bătuţi de soartă: "Dacă exista bătrâni cu probleme sociale aceşti bătrâni se descurcă foarte greu".

La Şieu, au fost aprobate anul trecut peste 400 de cereri de încălzire. Poliţiştii au bănuiala că mai bine de 40 de beneficiari nu şi-au primit deloc banii şi mai multe dosare au fost întocmite fictiv. Oamenii din comună se gândesc cu groază la iarna care va veni. Între timp, cei de la Primărie se apără.

Ileana Man, secretara primăriei: Cunosc eu persoane care au ridicat banii personal și au zis la poliție că ei nu au ridicat niciun ban.

Preoteasa nedusă la biserică este acum cercetată într-un dosar de abuz în serviciu și delapidare. Prejudiciul se ridică la 90.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » O primăriță a jucat cu soțul ei, preot, ajutoarele de încălzire la păcănele. Acum 2 ani luase jackpot-ul de 75.000 de lei