Meniu
Search
x

O tânără de 17 ani e ultima victimă a gripei, în România. În total, 88 de oameni au fost răpuşi de virus de la începutul iernii

O tânără în vârstă de 17 ani din judeţul Covasna a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 88.

la 09.03.2018, 15:11

O tânără în vârstă de 17 ani din judeţul Covasna a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 88, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În cazul tinerei a fost confirmat virusul gripal tip A. Ea avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată antigripal. 

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns astfel la 88.

Potrivit datelor anunţate joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 26 februarie - 4 martie, la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 141.069, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.452) şi cu 4.5% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (134.922). 

Pe acelaşi subiect

De la începutul acestei ierni şi până în 4 martie au fost confirmate cu laboratorul 1.178 de cazuri de gripă, cele mai multe - 814 - fiind cu virus tip B.  

Cele mai multe cazuri de gripă - 357 - au fost în Bucureşti, unde s-au înregistrat nouă decese. Tot nouă decese din cauza gripei s-au înregistrat şi în Bihor, unde au fost 50 de cazuri de gripă. Un număr mare de cazuri de gripă a fost înregistrat în Iaşi - 139, cu 12 decese, Argeş - 62, cu 3 decese, Constanţa - 98 de cazuri, cu un deces. La polul opus, se află judeţul Bacău, unde au fost doar trei cazuri de gripă. 

Conform CNSCBT, până în 4 martie au fost vaccinate antigripal 988.817 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O tânără de 17 ani e ultima victimă a gripei, în România. În total, 88 de oameni au fost răpuşi de virus de la începutul iernii