Antena Meniu Search
x

O tânără din Suceava s-a înjunghiat, încercând să-şi pună capăt zilelor. Fata a ajuns la spital în şoc hemoragic, dar medicii au reușit să-i salveze viața

O tânără în vârstă de 20 de ani a ajuns în stare critică la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava, după ce ar fi încercat să se sinucidă. Din fericire, medicii suceveni au reuşit să-i salveze viaţa.

de Redactia Observator

la 29.01.2024, 11:35

O tânără din Suceava s-a înjunghiat, încercând să-şi pună capăt zilelor. Fata a ajuns în şoc hemoragic, dar medicii au reușit să-i salveze viața - Arhiva / imagine ilustrativă

În data de 26 ianuarie, la Unitatea de Primire a Urgențelor Suceava a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean o pacientă în vârstă de 20 de ani care încercase să se sinucidă, tânăra având o plagă înjunghiată autolitică la nivelul hemitoracelui drept. 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Județean Suceava, pacienta, deși conștientă, era instabilă hemodinamic și în şoc hemoragic.

În urma investigațiilor efectuate în UPU s-au constatat leziuni la nivelul plămânului și pericardului care au condus la hemopneumotorax și hemopneumopericard. "După stabilizarea temporară începută de echipajul SAJ și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării, respectiv artera toracică internă și apoi rezolvarea celorlalte leziuni", se mai arată în comunicatul spitalului.

Tânăra ajunsă în stare gravă la urgențe, după ce a încercat să se sinucidă, a fost salvată de medicii suceveni

Intervenția a durat aproximativ două ore, iar evoluția pacientei este favorabilă. Echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi dr. Gavril Daniel, dr. Voroniuc Bianca, medic ATI dr. Barbunc Dănuț, asistente de la blocul operator Andreica Mirela și Sauciuc Mihaela.

"Fiind o urgență chirugicală cu iminență de deces, pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei", a declarat dr. Daniel Gavril. "Încă o dată, colaborarea exemplară între medici de diverse specialități, radiolog, urgentist, chirurgi, anestezist, a făcut posibilă salvarea unei vieți", mai spun reprezentanţii Spitalului Clinic Județean Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » O tânără din Suceava s-a înjunghiat, încercând să-şi pună capăt zilelor. Fata a ajuns la spital în şoc hemoragic, dar medicii au reușit să-i salveze viața