Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O tânără gravidă din Ucraina a pierdut sarcina din cauza stresului şi oboselii, la Galați

O tânără din Ucraina, în vârstă de doar 17 ani, aflată în primul trimestru de sarcină, a ajuns, marţi, cu ambulanţa la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, ea pierzând însă sarcina, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

de Redactia Observator

la 01.03.2022 , 18:19

O tânără gravidă din Ucraina a pierdut sarcina din cauza stresului şi oboselii, la Galați O tânără gravidă din Ucraina a pierdut sarcina din cauza stresului şi oboselii, la Galați - Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit medicilor, starea pacientei este stabilă, ea fiind sub supraveghere la unitatea spitalicească, iar cauza probabilă a pierderii sarcinii a fost indicată acumularea de oboseală şi stres din ultimele zile, relatează Agerpres. Impresionată de cazul tinerei din Ucraina, un cadru medical de pe ambulanţa care a adus-o la maternitate, s-a întors cu îmbrăcăminte şi alimente pentru aceasta.

La Maternitatea din Galaţi a ajuns şi o altă gravidă din Ucraina, în vârstă de 23 de ani. Tânăra a venit la spital pentru un control, acuzând contracţii şi dureri. În acest caz, medicii au constatat că fătul este bine, iar sarcina nu se află în pericol.

Reprezentanţii Maternităţii "Buna Vestire" din Galaţi au transmis că sunt disponibili pentru a acorda asistenţă medicală atât în caz de urgenţă cât şi în regim programat tuturor femeilor din Ucraina care vor avea nevoie, programări putând fi făcute şi telefonic, la numărul 0236.413.131. 

Articolul continuă după reclamă

Spitalul Judeţean din Suceava acordă asistenţă medicală cetăţenilor din Ucraina. O femeie cu cancer de sân venită de peste graniţă a efectuat o şedinţă de chimioterapie la spitalul sucevean

Pe acelaşi subiect

O femeie de cetăţenie ucraineană, cu cancer la sân, a făcut, marţi, o şedinţă de chimioterapie la Spitalul Judeţean Suceava, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie, relatează news.ro. Potrivit medicilor suceveni, în cursul zilei de miercuri, alţi doi pacienţi cu afecţiuni oncologice din Ucraina vor ajunge la spitalul sucevean pentru şedinţe de chimioterapie şi introducerea în programul naţional.

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava afirmă că acordă asistenţă medicală cetăţenilor veniţi din zona de conflict şi că o pacientă din Ucraina, cu cancer la sân, a făcut, marţi, o şedinţă de chimioterapie la spitalul sucevean. "Pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi pe cât posibil să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean, urmând ca înregistrarea în Programul Naţional să fie făcută de medicii secţiei", se arată într-un comunicat al conducerii Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, medicul Dan Teodorescu, începând din 24 februarie şi până marţi au fost consultaţi 35 de refugiaţi din Ucraina. Dintre aceştia, 16 sunt copii cu vârste între o lună şi 16 ani.

Ministrul Dan Vîlceanu: Până acum, în ţara noastră au intrat peste 90.000 de refugiaţi şi nu se poate estima câţi mai urmează

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, şi-a exprimat solidaritatea faţă de Ucraina, la reuniunea informalş a miniştrilor responsabili cu Politica de Coeziune, de la Rouen Oficialul spune că până acum, în ţara noastră au intrat peste 90.000 de refugiaţi şi nu se poate estima câţi mai urmează. Miniştrii responsabili cu Politica de Coeziune au apreciat la unison, în cadrul Reuniunii informale organizate la Rouen de Preşedinţia franceză a Consiliului UE, că este necesară aprobarea cu celeritate a acordurilor de parteneriat si programelor operaţionale, pentru a face faţă tuturor provocărilor cu care se confruntă UE, la care se adaugă şi criza umanitară provocată de conflictul armat declanşat de Rusia în Ucraina, la graniţa Uniunii Europene.

Oficialii Comisiei Europene au anunţat în premieră că există o iniţiativă şi deschidere din partea Bruxelles-ului de a sprijini situaţia din statele membre care primesc refugiaţi prin intermediul instrumentului REACT-EU, care ar trebui să parcurgă rapid procedurile legale de aprobare, pentru suplimentarea fondurilor în acest sens. Pe lângă miniştrii din cele 27 de state membre, la reuniunea din 28 februarie – 1 martie au participat Elisa Ferreira, Comisarul pentru Coeziune şi Reforme, Younous Omarjee, Preşedintele Comitetului REGI din Parlamentul European, Lamia Kamal-Chaoui, directorul Centrului pentru antreprenoriat, IMM-uri, Regiuni şi Oraşe al OECD, Apostolos Tzitzikostas, Preşedintele Comitetului Regiunilor şi Stefano Palmieri, Comitetul Economic şi Social European.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, şi-a exprimat solidaritatea faţă de situaţia din Ucraina, România fiind şi o ţară de frontieră, care primeşte deja mulţi refugiaţi, în fiecare zi. „Până acum, în ţara noastră au intrat peste 90.000 de refugiaţi şi nu se poate estima câţi mai urmează (…) Permiteţi-mi să-mi exprim compasiunea pentru această situaţie şi vă asigur că suntem pe deplin angajaţi să luăm în continuare toate măsurile necesare pentru a sprijini Ucraina”, a afirmat oficialul român.

Pe agenda evenimentului, programat cu mult înainte de declanşarea conflictului din Ucraina, s-au aflat subiecte care au vizat analizele şi provocările identificate de cel de-al 8-lea raport de coeziune şi modalitatea de mobilizare pe viitor a fondurilor structurale pentru creşterea coeziunii la nivel european. Ministrul român a subliniat că „Politica de Coeziune este cea mai importantă politică europeană de investiţii, reprezentând un vector de creştere strategică generală în toate statele membre, astfel fiind necesar să rămână unul dintre pilonii cheie ai bugetului UE post 2027.”

Dan Vîlceanu a menţionat că viitorul politicii de coeziune este corelat în mod inseparabil cu cel al Uniunii Europene, însă aceasta trebuie să rămână capabilă să ofere soluţii integrate, dar şi diferenţiate, în funcţie de nevoi, la nivel european, regional şi local. Totodată, el a subliniat că România consideră vital ca prin Politica de Coeziune să se poată finanţa acele priorităţi de investiţii care răspund în mod specific nevoilor naţionale şi regionale, în special în ceea ce priveşte infrastructura de bază (transport, mediu, socială, digitală şi de sănătate). Oficialul MIPE a mai evidenţiat că „este necesar să reflectăm asupra calendarului strâns pe care trebuie să-l parcurgem în finalizarea exerciţiului curent de programare a fondurilor Politicii de Coeziune (2021-2027)” şi a subliniat ”importanţa încheierii în timp util a acordurilor de parteneriat şi a programelor operaţionale pentru a permite ca această politică să devină realitate pentru cetăţeni, aşa cum a fost şi în perioadele anterioare de programare”.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Evenimente » O tânără gravidă din Ucraina a pierdut sarcina din cauza stresului şi oboselii, la Galați