Antena Meniu Search
x

Video O ursoaică şi trei pui şi-au făcut apariţia în oraşul Odorheiu Secuiesc. Localnicii au primit mesaje RO-Alert: "Este un pericol real"

O ursoaică însoţită de trei pui a fost văzută într-o zonă din oraşul Odorheiu Secuiesc. Imediat a fost emis un mesaj RO-Alert, pentru a avertiza populaţia. Autorităţile au încercat să alunge animalele sălbatice înapoi în pădure, însă misiunea s-a complicat în momentul în care puii s-au refugiat într-un copac. 

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 08:32

Vezi și

Mesaje, după mesaje Ro-Alert curg de câteva zile în Odorheiu Secuiesc. Oamenii simt tot mai aprope pericolul, după ce urşii au început să vină mai des în zonele populate. Ieri dimineaţă, o ursoaică şi cei trei pui au fost văzuţi în timp ce se plimbau nestingheriţi la marginea unui cartier din oraş. 

Varga Matilda - localnică: Dar nu este acum prima zi în care vine aici la noi. Ne ducem după lemne aici şi ursul este acolo.

Când au observat că animalele s-au întors, oamenii au încercat să îl alunge către un deal din apropiere, iar mai apoi au sunat la 112. 

Olvendi Zsolt - viceprimar: Este un pericol real. Au pornit urşii şi în fiecare zi se deplasează 5-6 maşini la o alertă de acest gen.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost poliţiştii locali, care au încercuit zona. Planul autorităţilor a eşuat însă în momentul în care puii au urcat în copac. Pentru a da de urmă ursoaicei, oamenii legii au folosit o dronă cu termoviziune.

Katona Lorand - polițist local: În cazul în care nu vom reuşi, atunci colegii de la asociaţa de vânători vor încerca să tranchilizeze ursoaica şi să dea jos puii din copac.

Oamenii speră ca alertele de urşi să înceteze în următoarea perioadă. Frica lor este cu atât mai mare cu cât în zonă sunt numeroşi copii, iar în apropiere de locul unde au apărut ieri animalele sălbatice se află şi o şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O ursoaică şi trei pui şi-au făcut apariţia în oraşul Odorheiu Secuiesc. Localnicii au primit mesaje RO-Alert: "Este un pericol real"