Antena Meniu Search
x

Video Oază de linişte din Constanţa devenită focar de infecţie. Lebedele îşi fac drum printre gunoaie, sticle şi chiar trotinete aruncate în Lacul Tăbăcăriei

Imagini revoltătoare în Constanţa. Lacul Tăbăcăriei, care ar trebui să fie o oază de linişte şi natură pentru localnici şi turişti, a devenit un focar de infecţie. Luciul apei este acoperit de tot felul de deşeuri, printre care îşi fac drum, cu greu, câteva lebede şi raţe. Azi, de Ziua Mondială a Curăţeniei, a avut loc o acţiune de ecologizare pentru ca lacul gunoaielor să redevină lacul lebedelor. 

de Redactia Observator

la 16.09.2023, 19:52

Vezi și

PET-uri, ţigări, coji de seminţe, resturi vegetale şi alte gunoaie plutesc pe Lacul Tăbăcăriei. Printre ele, splendoarea păsărilor nici nu se mai observă. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Lacul Tăbăcăriei s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi. Lebedele înoată printre deşeuri, încercând să găsească hrană. 

Ecologizarea, doar la ocaziile speciale

Am surprins şi noi doi tineri care aruncau coji de seminţe în apă. Luaţi la întrebari, aceştia s-au făcut că nu ne înţeleg. Localnicii s-au resemnat deja. Situaţia e aceeaşi şi la pârâul care face legătura dintre Siutghiol şi Lacul Tăbăcăriei, din Satul de Vacanţă.

Pe acelaşi subiect

Reporter - pescar:

- Ăsta arată dezastru.

- Autorităţile fac acţiuni de ecologizare, aţi văzut de-a lungul timpului?

- Am văzut. Sunt unii acolo cu o barcă şi vin şi curăţă, dar la un an odată.

Lacul aruncat de la autoritate la alta

Lacul Tăbăcăriei a fost pasat de la o autoritate la alta, iar în prezent se află în administrarea Agenţiei Naţionale Pentru Pescuit şi Acvacultură.

Gabriel Popescu, director ANPA: Noi, să ştiţi, am strâns şi avem dovezi în lucru ăsta. Cu siguranţă sunt măsuri de luat şi pe partea de uscat. Că nu peştii poluează. Mizeria vine de pe mal.

Garda de Mediu a făcut numeroase controale. Ultimul, în urmă cu două săptămâni. 

Controale fără niciun rezultat

Steluţa Popescu, Garda de Mediu Constanţa: Sunt multe deşeuri aruncate acolo, voluminoase, plastic, inclusiv au găsit trotinete. 

Garda de Mediu, împreună cu Primăria şi cu un ONG au organizat astăzi, de Ziua Mondială a Curăţeniei, o acţiune de ecologizare a lacului.

Andrei Coşuleanu, activist de mediu: Ori de câte ori venim, găsim deşeuri. Omul este poluatorul acestui lac. Din păcate, este o specie care pe cât de inteligentă ar trebui să fie, pe atât de distrugătoare este asupra lacului.

În urmă cu un an, a mai fost o amplă acţiune de ecologizare, la care au luat parte şi scafandri. Aceştia au găsit pe fundul lacului tot felul de obiecte, de la butoaie şi oale degradate până la telefoane, trotinete şi coşuri de supermarket.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Oază de linişte din Constanţa devenită focar de infecţie. Lebedele îşi fac drum printre gunoaie, sticle şi chiar trotinete aruncate în Lacul Tăbăcăriei