Antena Meniu Search
x

Funeraliile Regelui Mihai I aduc în România conducători ai celor mai importante monarhii din lume

Oficiali şi reprezentanţi ai caselor regale din toată lumea vin la Bucureşti să-l conducă pe Regele Mihai I pe ultimul drum.

Vezi și

Oficiali şi reprezentanţi ai caselor regale din toată lumea vin la Bucureşti să-l conducă pe Regele Mihai I pe ultimul drum. La funeraliile de sâmbătă, vor fi prezenţi conducători şi membri ai principalelor monarhii ale bătrânului continent. Li se vor alătura nobili ai dinastiilor din întreaga lume.

Prezenţa capetelor încoronate la catafalcul regelui Mihai este o datorie de familie. Casa Regală a României este legată prin sângele albastru de toate familiile regale ale Europei.

Primul membru al unei familii regale care şi-a anunţat participarea la funeralii a fost moştenitorul coroanei britanice şi nepotul regelui Mihai, printul Charles. Regina Elisabeta II-a a Marii Britanii este verişoară de gradul al III-lea cu fostul suveran român. În anul 2012, la jubileul de diamant al Reginei, Mihai I, în semn de respect, a fost aşezat de-a dreapta ei. 

Regina Anne Marie a Greciei îi va aduce şi ea un ultim omagiu Regelui Mihai. Prezentă la Jubileul Regelui Mihai, în urmă cu 6 ani, Regina Sofia a Spaniei a anuţat deja că va participa la funeralii. Rămâne însă de văzut dacă starea de sănătate a Regelui Juan Carlos îi va permite să o însoţească. 

Pe acelaşi subiect

Henric, marele Duce al Luxembourgului, va participa şi el la ceremonie.

La funeraliile regale mai sunt aşteptaţi Prinţul Moştenitor al Serbiei, Alexandru, principele Lorenz al Belgiei, Prinţesa Isabelle din Liechtenstein, Prinţesa Muna al Hussein, din familia regală a Iordaniei, dar şi reprezentanţi ai familiei imperiale din Japonia. 

Mulţi dintre ei vor fi cazaţi în hoteluri de patru şi cinci stele din Bucureşti. În apartamente luxoase, mobilate în stil clasic şi cu panorame spectaculoase asupra Capitalei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Funeraliile Regelui Mihai I aduc în România conducători ai celor mai importante monarhii din lume