Antena Meniu Search
x

Profesor de la Universitatea de Arte din Bucureşti, acuzat că a batjocorit operele lui Brâncuşi

Desene erotice în care apar Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului provoacă un imens scandal public. Oficialii din Târgu Jiu, care au misiunea de a proteja operele lui Brâncuşi, sunt revoltaţi şi cer intervenţii la nivel înalt.

De Redactia Observator la 10.12.2019, 21:11
Vezi și

Desene erotice în care apar Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului provoacă un imens scandal public. Oficialii din Târgu Jiu, care au misiunea de a proteja operele lui Brâncuşi, sunt revoltaţi şi cer intervenţii la nivel înalt. Vorbesc despre simboluri naţionale în reprezentări sexuale. Autorul desenelor este un cunoscut reprezentant al artei contemporane.

Coloana infinitului reprezentată sub forma unui organ sexual masculin, într-un desen ce aparţine unuia dintre cei mai cunoscuţi artişti contemporani, provoacă scandal în oraşul lui Brâncuşi. 

Desenele cu tentă sexuală în care apar Poarta Sărutului şi Cuminţenia Pământului, opere reprezentative pentru creaţia lui Constantin Brâncuşi, au provocat un val de reacţii după ce au fost postate pe o reţea de socializare. 

Autorul lor este profesor în Bucureşti, la Universitatea Naţională de Artă. Primarul oraşului Târgu Jiu este hotărât să facă o plângere la Ministerul Educaţiei. 

Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu Jiu: Voi sesiza toate organismele abilitate. Mă aştept şi de la societatea care se ocupă de apărarea drepturilor pe operele lui Brâncuşi să facă aceleaşi demersuri

Ansamblul monumental de la Târgu Jiu, proiectat şi construit de Constantin Brâncuşi, este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial. 

Adrian Tudor, coordonatorul Centrului Constantin Brâncuşi: Toate desenele m-au şocat. Cred că mergem prea departe acoperindu-ne de un paravan numit creaţie artistică. Trebuie să ne întrebăm ce mesaj lăsăm generaţiei care vine după noi 

Autorul desenelor este un artist contemporan cu expoziţii în ţară şi străinătate. Creaţiile lui sunt intens comentate în mediul artistic. Astăzi nu l-am găsit la Universitate şi nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Profesor de la Universitatea de Arte din Bucureşti, acuzat că a batjocorit operele lui Brâncuşi