Antena Meniu Search
x

Video Ora Pământului, sărbătorită în întreaga Românie. Timp de o oră, marile oraşe din ţară au stins lumina

Milioane de oameni din întreaga lume au stins luminile, aseară, pentru a marca "Ora Pamântului". Timp de o oră, şi România a stat pe întuneric, într-un gest simbolic pentru protejarea planetei. Ora pământului este un eveniment pe care ţara noastră l-a adoptat încă din anul 2009, la doi ani distanţă, după ce Australia a stins lumina pentru prima dată în lume.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 24.03.2024, 09:59

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: Centrul Istoric al Braşovului se vede cel mai bine de sus, de pe Tâmpa, iar această imagine este cireaşa de pe tortul oricărei drumeţii de seară. Timp de o oră, toate luminile se sting. 

Ora Pamântului, sărbătorită în întreaga Românie

La Braşov, aseară, atmosfera a fost de poveste. Cei care au vrut să celebreze "Ora Pământului" s-au lăsat purtaţi într-o drumeţie de o oră, spre zona din apropierea vârfului Tâmpa, la o altitudine de 960 de metri. Iar priveliştea a meritat din plin. Şi cum vremea a fost perfectă, acest peisaj spectaculos i-a cucerit pe braşoveni din prima clipă. 

Localnici: Când ajung în vârf, mă simt mai eliberat şi împlinit, pentru că urmez un traseu şi sunt alături de o comunitate.

Pe acelaşi subiect

- Ne dă pace şi ne conectează cu ce am fost o dată şi ce putem fii în viitor. 

Cei care nu sunt prieteni cu muntele, au ales să celebreze "Ora Pământului", la malul mării. Aici, mii de oameni s-au bucurat de acest eveniment în Parcul Arheologic Constanța, iar scopul - unul precis. 

Marian Paiu: Este acel moment din an, în care încercăm să atragem atenţia tuturor cetăţenilor, vizavi de ceea ce putem face noi, pentru a ne salva planeta. Până la urmă ar trebui să ne gândim la acest lucru nu doar pe 23 martie, ci în fiecare zi. 

Copil: Este foarte frumos, pentru că s-au gândit şi nişte oameni la pământul nostru. Pentru că a apărut foarte multă tehnologie şi nu prea ne mai pasă că poluăm foarte mult. 

Într-un alt colţ de ţară, în Bistriţa Năsăud, Ora Pământului a fost marcată prin stingerea luminilor din Centrul Istoric. Aici singurele scântei au venit de la milioanele de lampioane sustenabile. 

Locuitor-reporter: Consumăm mult prea multe resurse.

- Ce trebuie să facă oamenii.

- Să găsească un mod prin care să  mai consume atât de mult şi să folosească mai multă energie verde. 

Şi orădenii au stins lumina pentru 60 de minute. În parcul 1 Decembrie din Oradea, peste cinci sute de elevi au stat pe întuneric pentru sănătatea planetei noastre. 

Localnici: Ajutăm pământul şi este important şi pentru noi, pentru că facem generaţiile viitoare să fie mult mai responsabile. 

- Mi se pare o experiență plină de învăţături, mai ales despre consumul mai mic de energie.

Şi la Sibiu, Ora Pământului a fost celebrată de copii, în Curtea Muzeului de Istorie Naturală. 

Tineri: Să nu facem abuz de ce ne oferă planeta şi să păstrăm totul aşa cum este. 

- Noi venim cu un mesaj foarte frumos. Pentru a-i învăţa şi pe ceilalți să se bucure de resursele planetei.

Ora Pământului a avut loc pentru prima dată în Australia, în anul 2007. Doi ani mai târziu, România s-a alăturat iniţiativei, iar de atunci evenimentul s-a ţinut anual în mai toate oraşe din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ora Pământului, sărbătorită în întreaga Românie. Timp de o oră, marile oraşe din ţară au stins lumina