Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oraşul din România unde pregătirile pentru Târgul de Crăciun sunt în toi. "Satul lui Moş Crăciun", construit la peste 20 de grade

Craiova intră deja în spiritul Crăciunului. Muncitorii au început să construiască căsuţele pentru târgul de sărbători şi au montat o parte din luminiţe în centrul oraşului. Anul acesta va fi folosită inteligenţa artificială pentru a recrea personaje din basme sau din Războiul Stelelor. Craiova se află pe locul 2 în Europa în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun.  

de Diana Severin

la 02.10.2024 , 20:09

Operaţiunea "Satul lui Moş Crăciun" a început deja la Craiova. Deşi afara sunt peste 20 de grade, muncitorii lucrează de zor pentru a monta căsuţele de la târg. "Lucrăm la cele noi opt căsuţe de anul acesta, care sunt destinate orăşelului galactic. Sunt în jur de 60, 70 de căsuţe, lucrăm pe mai multe fronturi", arată Gabi Rizea, sculptor.

Pregătiri de Crăciun în octombrie

Peste 2 milioane de beculeţe vor lumina în oraş, iar sania moșului va zbura deasupra vizitatorilor. Fiecare piaţă din centrul istoric va avea o temă diferită. Două dintre ele: Frumoasa și Bestia şi Războiul Stelelor.

Vezi și

"A început deja montarea instalaţiilor în centrul istoric, dar în acelaşi timp a început şi instalarea saniei zburătoare care va trebui să fie pusă chiar acum, în aceste zile, pentru că în funcţie de ea vor fi aranajate celelalte instalaţii. Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, am mers foarte mult pe inteligenţa artificială, veţi vedea personaje de poveste care sunt create din lumini şi care se mişcă", a declarat Olguţa Vasilescu, primar Craiova.

Pe acelaşi subiect

Turiştii au şi început să sune pentru rezervări. "Vom avea un grad de ocupare de 100%, este deja al treilea an în care se întâmplă. Tarifele pornesc de la 750 pentru o cameră matrimonială cu toate beneficile unui hotel de 4 stele", spune Anca Motcă, manager hotel.

Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul 2 în topul celor mai frumoase din Europa

Localnicii nu sunt la fel de încântaţi. "E puţin cam devreme, prea mulţi bani care sunt băgaţi în acest Târg de Crăciun, nu mi se pare neapărat necesar, mai ales că e luna octombrie, este mult mai lung decât alte târguri de Crăciun din Europa", este de părere un localnic. "Trebuie să ne bucurăm de toamnă, iarna se lasă aşteptată până pe 1 decembrie, din câte ştiu", crede un altul.

Craiova ocupă locul doi, după Budapesta, în topul celor mai frumoase târguri din Europa, realizat de European Best Destinations. Site-ul primeşte însă anual de la Primăria Craiova 30.000 de euro pentru promovare. Târgul de Crăciun va fi deschis din 15 noiembrie. La Timişoara va fi deschis pe data de 30 noiembrie, iar la Iaşi pe 1 decembrie.

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Oraşul din România unde pregătirile pentru Târgul de Crăciun sunt în toi. "Satul lui Moş Crăciun", construit la peste 20 de grade