Antena Meniu Search
x

Video Ordin de protecţie, respins de instanţă pentru că bătăile erau "doar" ocazionale. Femeia a sfârşit omorâtă de soţ

Încă o crimă îngrozitoare arată o realitate crudă: victimele violenţei domestice mor ignorate de autorităţi. O femeie de 41 de ani din Mureş, care ceruse ordin de protecție și a fost refuzată de instanță, a fost ucisă de soț. Judecătorul a spus că cererea nu este întemeiată, femeia mai fusese agresată. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 28.06.2024 , 19:25

Coşmarul femeii din Mureş a început la sfârşitul anului trecut. După un mariaj de 20 de ani şi trei copii, s-a trezit dintr-o dată că nu-şi mai recunoaşte soţul. Bărbatul de 44 de ani a început să devină tot mai agresiv. Sătulă să îndure umilinţele, femeia, contabil şef la primărie, a decis să divorţeze. În decembrie, după o ceartă violentă, a obținut un ordin de protecție pe o perioada de două luni. Bărbatul n-a stat departe de ea. O suna încontinuu s-o ameninţe.

În februarie, speriată că-i va face rău, femeia a cerut prelugirea ordinului de protecţie. Cererea i-a fost respinsă. 

Judecătorul a spus că violenţele au fost doar ocazionale

Vezi și

Judecatorul din Reghin a considerat ca violentele au fost ocazionale, doar atunci cand barbatul se afla sub influenta alcoolului, si nu sunt suficiente pentru emiterea unui ordin de protectie. Nici starea tensionată dintre cei doi nu a fost un motiv întemeiat pentru a-i da femeii actul care i-ar fi putut salva viaţa

Pe acelaşi subiect

La patru luni de atunci femeia a sfârşit omorâtă de soţ. 

Bărbatul a început să-i ceară socoteală în legătură cu bunurile pe care trebuiau să le împartă la divorţ. Mărul discordiei era casa în care locuiau. Individul voia să păstreze el locuinţa. Într-un moment de furie a luat un cuţit de pe masă şi a înjunghiat-o pe femeia. La scenele cumplite ar fi asistat unul dintre copiii familiei, un băiat de 16 ani. 

Bărbatul ar fi ajuns aşa din cauza băuturii

Vecinii sunt şocaţi. Îi ştiau o familie unită. Băutură, spun oamenii, l-ar fi schimbat total pe bărbat.

"Nu era o relaţia paşnică în casă. Efectiv, aşa ne-a marcat pe toţi incidentul ăsta, nici acum colegii nu şi-au revenit. Apreciată (n.r. - victima) de toţi cu care lucra", spune Eremia Pop, primarul din Chiheru de Jos.

Individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Reporterii observator au încercat să discute cu magistratul care i-a refuzat ordinul de protecţie, însă judecătorul n-a răspuns solicitărilor. 

"În primele 5 luni ale anului 2024, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au fost înregistrate 97 de ordine de protecție emise de instanță", spune Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș. 

Doar anul trecut, în jur de 40.000 de românce au fost agresate în casă. Au fost emise aproape 12.000 de ordine de protecţie. Mai mult de jumătate dintre ele nu au fost respectate. Pedeapsa pentru cei care le încalcă este închisoare până la 5 ani. 

Pârâtul are un comportament periculos. În lipsa unui nou ordin de protecţie, ar fi afectată integritatea fizică şi psihică a femeii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » Ordin de protecţie, respins de instanţă pentru că bătăile erau "doar" ocazionale. Femeia a sfârşit omorâtă de soţ