Antena Meniu Search
x

Pacienţi cu coronavirus, batjocoriţi la Spitalul Botoșani. Sunt cărați pe alei cu gropi și printre copaci, pentru o radiografie sau un CT

Situație halucinantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoșani, acolo unde pacienții suspecți sau confirmați cu coronavirus au parte de o adevărată aventură, pentru a face o radiografie sau un examen CT.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.04.2020, 10:22

Oamenii sunt cărați pe alei cu gropi și printre copaci, pentru o radiografie sau un CT
Pacienţi cu coronavirus, batjocoriţi la Spitalul Botoșani - monitorulbt.ro
  • Unii pacienți sunt transportaţi cu un pat cu roţi prin parcarea spitalului, printre maşini.
  • Alții sunt purtați pe targă pe alei cu gropi și printre copaci.

Modul de construcţie al clădirii şi lipsa unor circuite absolut normale într-un spital judeţean, fac ca pacienţi să fie transportaţi doar pe afară, pentru a se evita contaminarea holului unității spitalicești.

Doar că pe afară, pacienții trebuie să treacă tot felul de obstacole: de la gropi până la cioate de copaci sau o mică rigolă de scurgere a apei.

Purtați pe targă pe alei cu gropi și printre copaci

Astfel, cei care au nevoie de o radiografie, sunt transportaţi cu un pat cu roţi prin parcarea spitalului, printre maşini, după care sunt purtaţi pe o targă pe braţe de brancardieri.

Cei care au nevoie de un computer tomograf, în schimb, fie că sunt pe picioare, pe căruţ sau chiar pe targă, sunt purtaţi prin parcul unităţii sanitare, pe o alee de pământ cu gropi, printre copaci și cioate de copaci.

Iar dacă plouă, transportul se face în același mod.

Potrivit Monitorul de Botoșani, chiar şefii sistemului sanitar "au avizat şi parafat că un transport ca în imaginile de mai jos este absolut firesc":

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Pacienţi cu coronavirus, batjocoriţi la Spitalul Botoșani. Sunt cărați pe alei cu gropi și printre copaci, pentru o radiografie sau un CT