Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pacienţii spitalului din Slatina, căraţi în pijamale şi papuci să voteze la o şcoală

Zeci de pacienţi ai Spitalului Judeţean Slatina au fost căraţi, în această seară, cu maşinile spitalului, să voteze la şcoală din oraş.

de Alin Tarnovschi

la 24.11.2019 , 21:20

Zeci de pacienţi ai Spitalului Judeţean Slatina au fost căraţi, în această seară, cu maşinile spitalului, să voteze la şcoală din oraş.

Îmbrăcaţi în pijamale şi încălţaţi în papuci, pacienţii spitalului Slatina au fost duşi la o şcoală din oraş pentru a vota.

Totul după ce pacienţii au solicitat urne mobile, însă nu le-au primit.

Vezi și

Oamenii susţin că au făcut cereri pentru a vota în spital, însă din cauza unei probleme de comunicare de la nivelul instituţiei medicale, acestea nu ar fi fost predate la timp.

Pe acelaşi subiect

Cererile pentru urna mobilă, împreună cu buletinele votanţilor, ar fi trebuit predate până seara trecută, la ora 20.00, lucru care nu s-a întâmplat.

Astfel, bolnavii au fost nevoiţi să iasă din spital, în această seară, şi să îndure frigul zeci de minute pentru a vota.

"Avand in vedere impedimentele aparute in cadrul procesului de vot exercitat de catre pacientii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, va comunicam urmatoarele:

- La nivelul sectiilor SJU Slatina, s-au depus un numar de circa 130 cereri pentru vot cu urna mobila;

- din motive care urmeaza sa fie stabilite de catre comisia de Ancheta constituita la nivelul SJU Slatina, cererile pentru urna mobila nu s-au depus, conform normelor legale in data de 23.11, dupa ora 18.00;

- aceasta situatie a fost constatata de catre managerul SJU Slatina, ca urmare a apelurilor telefonice primite de la BEJ Olt, in data de 24 noiembrie;

- avand in vedere ca respectivele cereri pentru urna mobila nu mai puteau fi aprobate in ziua votului si pentru a nu obstructiona dreptul de vot al pacientilor din SJU Slatina, in data de 24.11, incepand cu ora 16.00 s-au pus la dispozitia pacientilor care si-au exprimat dorinta de a vota , 4 autoturisme apartinand SJU Slatina si un microbuz alocat in acest sens, astfel incat pacientii sa poata fi transportati catre sectiile de vot in conditii de deplina siguranta (inclusiv asistenta medicala);

- in acest context, pana la inchiderea urnelor de vot, pacientii care si-au exprimat optiunea de a vota, vor avea posibilitatea de a-si exercita acest drept;

- Masurile legale dispuse de comisia de Ancheta constituita la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicate in cel mai scurt timp opiniei publice", se arată într-un comunicat al spitalului din Slatina.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Pacienţii spitalului din Slatina, căraţi în pijamale şi papuci să voteze la o şcoală