Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pacienți tratați cu nervi și țipete, la Oradea. Primele măsuri luate în cazul asistentei care s-a răstit la bolnavii de la Urgenţe

Scandal chiar în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea. O asistentă a fost înregistrată în timp ce s-ar fi răstit la pacienţi.

de Redactia Observator

la 10.04.2018 , 20:04

Scandal chiar în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea. O asistentă a fost înregistrată în timp ce s-ar fi răstit la pacienţi şi chiar i-a spus unui bătrân să plece dacă nu îi convine tratamentul. Ar fi fost deranjată de faptul că bărbatul vorbea prea încet.

Scenele înregistrate cu telefonul mobil de un pacient s-au desfăşurat în prima zi de Paşte. Mai mulţi pacienţi sosiţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea asistă revoltaţi la ieşirea nervoasă a asistentei şefe din triaj. 

Printre pacienţi se numără şi un bătrân bolnav de diabet, care a ajuns la spital după ce i-a crescut glicemia prea mult. Asistenta pare enervată de faptul că omul vorbeşte prea încet. 

Vezi și

Imaginile surprinse de unul dintre pacienţi au fost văzute şi de superiorii asistentei, care au părut şi ei revoltaţi de situaţie. 

Dacian Juca, medic loctiitor sef UPU Smurd:

Nu este nicio scuză. Doamna asistentă nu are nicio scuză pentru cele întâmplate. Primele măsuri administrative luate au fost ca această asistentă să nu mai fie asistent şef de tură.

Tot săptămâna asta am fost, am avut întindere de muşchi, şi tot aşa vorbea. Ca aşa mi-a trebuit, că toţi suntem şmecheri, a mărturisit un alt pacient de la spital.

Astfel de interacţiuni între pacienţi şi personalul medical din secţiile UPU sunt din ce în ce mai dese. În urmă cu două luni, la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, două asistente au fost filmate în timp ce scuipau coji de seminţe lângă un bărbat care suferise arsuri grave.

De cealaltă parte, cifrele oficiale confimă că Unităţile de Primiri Urgenţe din întreaga ţară sunt suprasolicitate şi că jumătate dintre cei care se prezintă la spital nu suferă de afecţiuni majore. Iar lipsa personalului şi supraaglomerarea pot avea efecte asupra asistentelor şi medicilor. 

O alternativă ar fi ca cei care au nevoie de intervenţii minore să se îndrepte şi către centrele de permanenţă, care funcţionează de la ora la care se închid cabinetele medicilor de familie până dimineaţa, la redeschidere. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Pacienți tratați cu nervi și țipete, la Oradea. Primele măsuri luate în cazul asistentei care s-a răstit la bolnavii de la Urgenţe