Antena Meniu Search
x

Video Pakistanezii care sechestrau migranţi în Timişoara au acţionat ca teroriştii. Se filmau torturând victimele, apoi înregistrările ajungeau la familie

Un migrant din Sri Lanka a murit azi-noapte la Timişoara, când încerca să fugă din apartamentul unde era sechestrat. A coborât de la etajul cinci pe o funie făcută din cearşafuri, dar pânza s-a rupt şi s-a prăbuşit în gol. Împreună cu un conaţional, era ţinut prizonier de o bandă de traficanţi, care îi şantajau şi le cereau mii de euro.

de Redactia Observator

la 30.08.2023, 19:44

Vezi și

Victimele au încercat să fugă pe frânghia de cearceafuri. Unul dintre sri lankezi a murit când funia s-a rupt, iar celălalt a reuşit să intre pe fereasta unui apartament de etajul trei. Strigătele lor au trezit azi-noapte tot cartierul.

Locatar: Am plecat la serviciu, am văzut maşina de poliţie, apoi am auzit ce s-a întâmplat. Am înţeles că sunt chiriaşi. Au legat nişte cearşafuri că erau sechestraţi.

Calvarul prin care au trecut cei doi bărbaţi din Sri Lanka

Calvarul celor doi bărbaţi din Sri Lanka a început la Braşov, unde au ajuns cu un contract legal de muncă. Acolo i-au racolat pakistanezii. Le-au promis că pot să îi ducă la muncă în Italia, unde ar fi câştigat mai mulţi bani. I-au convins să meargă cu ei la Timişoara, unde le-au cerut bani pe care sri lankezii nu aveau de unde să îi scoată: cinci mii de euro.

Pe acelaşi subiect

Ca să obţină enorma sumă, traficanţii pakistanezi au apelat la un violent şantaj emoţional. I-au legat, le-au pus căluş sri lankezilor şi i-au filmat când îi torturau. Au trimis imaginile groaznice familiilor victimelor, cu mesajul "Trimiteţi-le banii dacă vreţi să îi mai vedeţi în viaţă".

Cei doi pakistanezi acuzaţi că i-au sechestrat şi şantajat pe tinerii din Sri Lanka au fost arestaţi la Timişoara.

România a devenit Raiul muncitorilor asiatici

Pentru prima dată în istorie, imigranții veniți la muncă în România sunt principala cauză a creșterii populației. Aproape 200 de mii de muncitori străini sunt acum în ţară. În topul ţărilor de unde vin sunt Bangladesh, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka.

Cei mai mulţi lucrează în Bucureşti-Ilfov, Constanţa şi Timiş. Miza sunt banii. Aşa se ajunge la cazuri în care ajung să exploateze între ei. În Sri Lanka, de exemplu, câştigă 88 de dolari pe lună, iar la noi, salariul ajunge, în medie, la peste 600 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Pakistanezii care sechestrau migranţi în Timişoara au acţionat ca teroriştii. Se filmau torturând victimele, apoi înregistrările ajungeau la familie