Papa Francisc, așteptat cu bucurie la Blaj, în inima Transilvaniei
Vizita Papei Francisc în România este un moment istoric şi pentru cei peste 20 de mii de locuitori ai oraşului Blaj, care-l vor avea pe Sfântul Părinte în mijlocul lor, pe vestita Câmpie a Libertăţii.
Vizita Papei Francisc în România este un moment istoric şi pentru cei peste 20 de mii de locuitori ai oraşului Blaj, care-l vor avea pe Sfântul Părinte în mijlocul lor, pe vestita Câmpie a Libertăţii. La Blaj şi-ar fi dorit să ajungă şi predecesorul său, Papa Ioan Paul al doilea care a numit oraşul, pământ de martiri, ca simbol al rezistenţei prin credinţă, în perioada comunistă. Cert este că la trei zile de la anunţul oficial al vizitei, toate locurile de cazare din Blaj s-au epuizat. În vizita sa în România, Papa Francisc va poposi la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj. Şi în toate aceste locuri, oamenii fac rezervări încă de pe acum.
Blajul nu este o localitate oarecare din Transilvania. Eminescu îl numea "mica Romă", iar pentru Ion Heliade Rădulescu a fost "locul de unde a răsărit soarele pentru toţi românii." A fost centrul cultural al românilor transilvăneni şi inima Marii Adunări Naţionale de la 1848.
Oraşul nu a fost ales întâmplător de Papa Francisc ca loc de popas în timpul vizitei pe care o va face în România. Sfântul Părinte va împlini şi o dorinţă pe care a avut-o Papa Ioan Paul al doilea.
Cei care vor să-l întâlnească pe Suveranul Pontif s-au grăbit deja să facă rezervări la singurul hotel din oraş sau la puţinele pensiuni din zonă.
La Blaj, Papa Francisc este aşteptat la Catedrala Greco Catolică Sfânta Treime, un edificiu baroc cu două turnuri, construit în anii 1700.
Zeci mii de români se vor aduna în jurul Papei Francisc pe Câmpia Libertăţii.
Vizita este anunţată pentru perioada 31 mai-2 iunie, trei zile în care Sfântul Părinte va poposi şi în Bucureşti, Iaşi, dar şi în Şumuleu Ciuc, Harghita.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰