Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Premierul Dăncilă anunţă că Papa Francisc vine în România anul viitor

Papa Francisc va veni în România, anul viitor. Anunțul a fost chiar de premierul Viorica Dăncilă, care se află într-o vizită de trei zile la Vatican.

de Redactia Observator

la 11.05.2018 , 21:12

Papa Francisc va veni în România, anul viitor, a transmis chiar Premierul Viorica Dăncilă, după întrevederea cu Suveranul Pontif. Vaticanul a venit însă ulterior cu precizări. 

(Actualizare): Vaticanul a reacţionat la declaraţia făcută de Premierul Dăncilă, precizând că vizita Papei în ţara noastră, atunci când va fi stabilită, va fi anunţată simultan de Statul Vatican şi Preşedinţia României.

Şefa Cabinetului a fost primită în audienţă, în această dimineaţă, de Papa Francisc, a Palatul Apostolic din Vatican. 

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 10-13 mai 2018, o vizită la Vatican. În data de 11 mai 2018, premierul va fi primit în audiență de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o întrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctității Sale.

De asemenea, şeful Executivului va avea o întâlnire cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum și cu președintele Comunității Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului României la Vatican are loc pe fondul unor relații bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale și academice de ținută. 

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenții români care studiază în universitățile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”, se arată în comunicatul Guvernului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Premierul Dăncilă anunţă că Papa Francisc vine în România anul viitor