Antena Meniu Search
x

Parada de 1 decembrie în București. Ceremonii de Ziua Națională și Centenar în toată țara (Live)

Parada militară de 1 decembrie din București marchează Ziua Națională a României și Centenarul și se desfășoară cu 4000 de militari, 200 de vehicule și 50 de aeronave. Ceremonii au loc în toată țara.

Trupe străine participă la parada de 1 decembrie din București
Parada militară de 1 decembrie din București se va desfășura cu 4000 de soldați - Mediafax Foto via Hepta

Parada militară de 1 decembrie din București marchează Ziua Națională a României și Centenarul și se desfășoară cu 4000 de militari, 200 de vehicule și 50 de aeronave. Ceremonii au loc în toată țara. Potrivit estimărilor, peste 550 de mii de români sunt așteptați la festivitățile de 1 decembrie.

Actualizare ora 11.30: Parada militară din București, cea mai mare din ultimii ani, s-a încheiat pe muzica de fanfară.

Actualizare 11.10: Un incident a fost semnalat în timpul paradei militare din Constanța. O femeie a leșinat și a avut nevoie de ajutor medical.

Actualizare ora 11.00: După defilarea aeriană și cea a vehiculelor blindate, a început parada trupelor terestre. În tribuna oficială se află Președintele Klaus Iohannis, Premierul Viorica Dăncilă, șeful PSD Liviu Dragnea şi Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu

Actualizare ora 10.10: Parada militară din București a început. În premieră, defilarea a fost deschisă de forțele aeriene.

Actualizare ora 10.00: Președintele Klaus Iohannis a ajuns la paradă și primește onorul militar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Parada militară din București are loc în Piața Arcul de Triumf și începe la ora 10.00. Sunt 4000 de militari și specialiști, 200 de vehicule și circa 50 de aeronave care iau parte la defilare.

Conform estimărilor Ministerului de Interne, la parada din Capitală sunt așteptați 30 de mii de spectatori. La defilare asistă și Președintele României, Klaus Iohannis, care va lua ulterior parte și la parada de la Alba Iulia.

Parada din București, deschisă de aviație

În dispozitivul de defilare vor intra și 500 de militari din țările aliate și partenere ale României. E vorba despre trupe din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Defilarea din București va fi deschisă însă, în premieră, de aviație.

Conform programului paradei militare din București, alături de trupele MApN, participă cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază. Iau parte și Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir" şi Asociaţia Tradiţia Militară, membră a  Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare.

450 de ceremonii în toată țara

Ministerul de Interne estimează că 550 de mii de români vor fi prezenți la manifestările de Ziua Națională și Centenar în toată țara. De 1 decembrie sunt 450 de evenimente organizate în România.

Cei mai mulți spectatori sunt așteptați la Alba Iulia, aproximativ 100 de mii de oameni. La Alba Iulia va fi organizată și o paradă militară după amiază, la care va asista și Președintele Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Parada de 1 decembrie în București. Ceremonii de Ziua Națională și Centenar în toată țara (Live)