Antena Meniu Search
x

Video Părinții bebelușului de 7 luni, mort de rujeolă, refuzaseră să-l vaccineze pe fratele acestuia, de la care a luat virusul

Epidemia de rujeolă face prima victimă în acest an în România. Un bebeluş de doar 7 luni din Braşov a murit, după ce a luat virusul de la fratele mai mare, care nu era vaccinat. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 12.12.2023, 19:42

Vezi și

Copilul de şapte luni din localitatea braşoveană Apaţa nu era eligibil pentru vaccinare, dar a luat virusul de la fratele de trei ani, pe care părinţii au refuzat să-l imunizeze. Bebeluşul a fost întâi internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, dar, pentru că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie, unde a şi murit.

Numărul de cazuri creşte constant, astfel că numai în ultima săptămână 155 de copii s-au infectat cu rujeolă în România, cele mai multe cazuri fiind în judeţele Mureş, Giurgiu şi Braşov.

Numărul mare de cazuri de infectare a determinat Ministerul Sănătăţii să declare săptămâna trecută epidemie de rujeolă în ţara noastră şi principala măsură a fost să permită medicilor vaccinarea cu o doză suplimentară de vacin ROR începând cu vârsta de 9 luni.

Totuşi, rata de imunizare este foarte mică în România, de aproximativ 70%. Virusul nu-i afectează doar pe cei mici, în această epidemie au fost afectaţi şi adulţi, a transmis reporterul Observator Andreea Petrescu.

Pe acelaşi subiect

Epidemie de rujeolă în România

Ministerul Sănătăţii a anunțat, pe 5 decembrie, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional.

"Având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat, la acel moment, că se înregistrau aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Părinții bebelușului de 7 luni, mort de rujeolă, refuzaseră să-l vaccineze pe fratele acestuia, de la care a luat virusul