Antena Meniu Search
x

Video Pasaje noi în Sinaia, pe DN1. Ar urma să fluidizeze traficul pe Valea Prahovei

Două noi pasaje vor fi realizate pe Drumul Național 1, în zona staţiunii Sinaia. Guvernul a aprobat deja indicatorii tehnico - economici pentru aceste investiții. Cele două pasaje vor descongestiona traficul în două din cele mai aglomerate puncte de pe Valea Prahovei.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 07.02.2022, 08:50

Vezi și

Sinaia nord. Locul în care se unesc șoseaua principală a stațiunii și DN1. Un loc în care e nevoie de multă atenție, din partea șoferilor. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem pe DN1, la intersecția cu Bulevardul Ferdinand in nordul statiunii Sinaia una dintre cele mai aglomerate zone din traficul de aici. Pe aici trec zilnic mii de șoferi care fie vor să intre prin centrul statiunii, fie pur si simplu vor să îl ocolească. 

Pasajul pe care autoritățile vor să îl ridice aici are 382 de metri lungime și costă aproape 57 de milioane de lei. Poate fi gata în mai puțin de doi ani și jumătate. În sudul stațiunii găsim un alt punct fierbinte al traficului de pe Valea Prahovei

Banii sunt acoperiți din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat

Pe acelaşi subiect

Pasajul din sudul staţiunii montane va avea o lungime de 438 de metri şi va costa puțin peste 53 de milioane de lei. La ambele proiecte, banii sunt acoperiți din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. 

Taximetrist: Ne ajută și pe noi ca taximetriști să ne mișcăm mai repede.

Șofer: Treaba e sa le termine in doi ani cum au spus ei, dar cred ca nici in cinci ani! S-ar mai descongestiona, n-ar mai fi pe centru ca foarte mult ne mananca pe centru circulatia.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru studiile de fezabilitate necesare construirii acestor două pasaje. Urmează elaborarea proiectului tehnic, iar după ce această documentaţie va fi finalizată se va trece la pregătirea licitaţiei pentru contractele de execuţie. 

Sinaia este cea mai căutată stațiune de pe Valea Prahovei și are cel mai amplu domeniu schiabil din România, cu aproape 30 de kilometri de pârtie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Pasaje noi în Sinaia, pe DN1. Ar urma să fluidizeze traficul pe Valea Prahovei