Antena Meniu Search
x

Video Patronul care a dat o țeapă de 800.000 de euro cu mobilă la comandă, prins lângă Chişinău. Şi-a rupt brăţara electronică şi a fugit de sub nasul judecătorilor

Patronul firmei de mobilă, care a lăsat fără bucătării şi fără bani zeci de clienţi din mai multe judeţe, a fost prins în Republica Moldova. Acum câteva zile, bărbatul şi-a rupt brăţara electronică şi a fugit de sub nasul judecătorilor, chiar înainte să fie arestat. 

de Adrian Obreja

la 14.04.2023, 20:33

Vezi și

Bărbatul se ascundea lângă Chişinău de mai bine de 7 zile, timp în care a fost ajutat de o cunoştinţă să-şi piardă urmele, după ce săptămâna trecută a evadat din Judecătoria Chişinău cu câteva minute înainte să se pronunţe instanţa cu privire la întoarcerea sa în arest preventiv.

Atunci şi-a rupt bărţara electronică cu care era monitorizat, a aruncat haina într-o grădină şi a fugit cu maşina avocatului. 

Bărbatul a înşelat sute de persoane din Republica Moldova, dar şi din România sau alte ţări. Le încasa banii pentru mobilă la comandă, doar că rămâneau cu banii daţi şi nu vedeau niciodată mobila. 

Mihail Şaran a fost reţinut prima dată pe 19 ianuarie, pe aeroportul din Chişinău, în timp ce încerca să ajungă în Moscova. A fost plasat în arest preventiv. Judecătorii au decis atunci să îl trimită în arest la domiciliu. Acum, a fost trimis în arest preventiv. 

Pe acelaşi subiect

Cum a scăpat de judecată "afaceristul" care a păcălit peste 100 de români cu 800.000 de euro

Momentul evadării lui Mihail Şaran a fost filmat de o cameră de supraveghere din apropierea unui parc. Omul de afaceri priveşte agitat în stânga şi în dreapta, apoi se opreşte. Îşi smulge brăţara de supraveghere de la picior, o aruncă şi dispare. Judecătorii care deliberau în cazul lui habar nu aveau că bărbatul acuzat de înşelăciune nu mai era de găsit.

Doina Ivanov, reporter Republica Moldova: Șaran era prezent în sala de judecată la începutul ședinței, dar nu s-a mai prezentat în fata magistraților când au admis cererea acuzatorilor. A reuşit să ia mașina avocatului său şi să fugă într-o direcţie necunoscută.

A fost patronul unui magazin de mobilă la comandă şi a păcălit sute de români. A încasat de la ei avansul pentru comenzi şi nu le-a mai onorat. Imediat ce şi-au dat seama că au fost înşelaţi păgubiţii au depus plângere la poliţie. Ca să-şi piardă urma, reprezentanţii companiei au decis închiderea tuturor magazinelor.

La fel de goale sunt şi conturile păgubiţilor. 

Valentin, păgubit: Ei cereau 70% avans, dar îţi propuneau 10% discount din toată suma dacă plăteai 90%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Patronul care a dat o țeapă de 800.000 de euro cu mobilă la comandă, prins lângă Chişinău. Şi-a rupt brăţara electronică şi a fugit de sub nasul judecătorilor