Antena Meniu Search
x

Video Filmul evadării în stil moldovenesc: Cum a scăpat de judecată "afaceristul" care a păcălit peste 100 de români cu 800.000 de euro

Un om de afaceri anchetat pentru un tun de 800.000 de euro a evadat între judecătorie şi casa unde era plasat în arest la domiciliu. Acţiunea a avut loc la Chişinău, în timp ce era monitorizat cu brăţară electronică. Bărbatul e acuzat că a înşelat sute de români cu mobilă

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 20:19

Vezi și

Momentul evadării lui Mihail Şaran a fost filmat de o cameră de supraveghere din apropierea unui parc. Omul de afaceri intră în cadru în fugă, priveşte agitat în stânga şi în dreapta, apoi se opreşte. Îşi smulge brăţara de supraveghere de la picior, o aruncă şi dispare. Judecătorii care deliberau în cazul lui habar nu aveau că bărbatul acuzat de înşelăciune nu mai era de găsit.

Doina Ivanov, reporter Republica Moldova: Șaran era prezent în sala de judecată la începutul ședinței, dar nu s-a mai prezentat în fata magistraților când au admis cererea acuzatorilor. A reuşit să ia mașina avocatului său şi să fugă într-o direcţie necunoscută.

Aurel Grosu, avocat: El nu era în sala de judecată. El, înainte de asta, A plecat acasă că îi era rău.

Şi trebuia să aştepte acasă. Din imaginile privite azi, zona aceea e în zona unde locuia, lângă casă undeva era. Posibil că a văzut poliţia la poartă sau a simţit că îl aşteaptă. A făcut jur-împrejur, cum se zice.

Pe acelaşi subiect

Mihail Şaran este cercetat pentru înşelăciune în România şi Republica Moldova

A fost patronul unui magazin de mobilă la comandă şi a păcălit sute de români. A încasat de la ei avansul pentru comenzi şi nu le-a mai onorat. 

Cristina Filip, reporter Observator: Imediat ce şi-au dat seama că au fost înşelaţi păgubiţii au depus plângere la poliţie. Ca să-şi piardă urma, reprezentanţii companiei au decis închiderea tuturor magazinelor. Aici a fost unul dintre ele, acum e gol.  

La fel şi conturile păgubiţilor. 

Valentin, păgubit: Ei cereau 70% avans, dar îţi propuneau 10% discount din toată suma dacă plăteai 90%. 

La începutul anului, Şaran a fost reţinut pe aeroportul din Chişinău când încerca să fugă. Acum are toată poliţia din Republica Moldova pe urme. Agenţii au ordin să îl ducă direct în arest. Pe lângă pedeapsa pentru înşelăciune, va primi un plus consistent şi pentru evadare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Filmul evadării în stil moldovenesc: Cum a scăpat de judecată "afaceristul" care a păcălit peste 100 de români cu 800.000 de euro