Antena Meniu Search
x

Video Patronul Ferma Dacilor ar fi trebuit să fie amendat cu 5.000 - 10.000 de lei, dar a fost doar avertizat. Anchete în lanţ după tragedia din Tohani

După tragedie, încep anchetele. Pe lângă cele legate de cauza incendiului, procurorii DNA cer redeschiderea dosarului privind modul în care inspectorii de la ISU Prahova au verificat Ferma Dacilor în 2019. Deşi au stabilit atunci că nu exista autorizație de incendiu, cauza a fost clasată în această primăvară. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 26.12.2023, 19:41

Vezi și

Dosarul parchetului anticorupție arată că, în 2019, pompierii din Prahova au dat avertismente administratorilor complexului, pentru lipsa autorizațiilor de incendiu. Legea prevede că în astfel de cazuri se acordă amenzi cuprinse între 5000 şi 10.000 de lei. Totuşi, reprezentanții ISU Prahova au considerat, la acea vreme, să acorde doar avertismente. 

Complexul a funcţionat în continuare fără autorizaţie

Din 2019 şi până în prezent, timp de patru ani adică, situația a fost neschimbată, iar complexul a funcționat fară această autorizație de incendiu. Prin aceasta ancheta, procurorii vor să afle de ce au ales pompierii să dea doar avertismente.

Vor verifica dacă, în alte cazuri similare, aceiaşi pompieri au dat tot amenzi sau avertismente si vor concluziona daca ar putea fi sau nu fapte de corupție la mijloc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Patronul Ferma Dacilor ar fi trebuit să fie amendat cu 5.000 - 10.000 de lei, dar a fost doar avertizat. Anchete în lanţ după tragedia din Tohani