Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Patru morţi în şase luni la "azilul groazei" din Mureş. Tinerii Irina, Corina şi Ionut au fost îngropaţi tot acolo, fără autopsie

Azilul groazei din Mureş ascunde şi mai multe orori. 26 de bolnavi de la un centru din Baia Mare au fost transferaţi aici pandemie, ca sa fie mai bine îngrijiţi. Patru dintre ei au murit în decurs de şase luni. Trei persoane au ajuns acum după gratii în urma descoperirilor cumplite: patronul centrului, administratora şi fiul ei, poliţist.

de Redactia Observator

la 31.07.2023 , 19:40

Noi detalii şocante ies la iveală o dată cu descoperirea bolnavilor ţinuţi în beci la Mureş. În 2020, 26 de tineri cu dizabilităţi dintr-un centru din Maramureş au fost transferaţi aici pentru a sta în condiţii mai bune şi, în decurs de şase luni, patru dintre ei au murit. Trei erau din Baia Mare: Irina, Corina şi Ionuţ şi au pierit neştiuţi de nimeni. "Ei, acolo au murit, nu ştie nimeni în ce condiţii au murit, dacă li s-a făcut autopsia, care sunt cauzele decesului. Mai mult, au fost îngropaţi acolo!", spune un angajat al DGASPC Maramureş, sub protecţia anonimatului.

Decedaţilor nu li s-ar fi făcut autopsia, aşa că nici până acum nu se ştie cauza morţii

Decedaţilor nu li s-ar fi făcut autopsia, aşa că nici până acum nu se ştie cauza morţii. "Am fost puşi în situaţia de a identifica un spaţiu pentru aceşti beneficiari şi acea fundaţie de la Mureş a fost singurul agent economic care s-a prezentat la licitaţie. Aparţinatorii acestor beneficiari şi-au manifestat dorinţa ca ei să fie înmormântaţi acolo", a declarat Silviu Ungur, director DGASPC Maramureș. Procedura este clară. DGASPC Maramureş ar fi trebuit să anunţe autorităţile locale despre decese. Nu a făcut-o! Mai mult, nici trasferul oamenilor dintr-un judeţ în altul nu ar fi fost legal. "Corpul de control mi-a semnalat faptul că procedurile nu au fost respectate. Au fost patru decese despre care eu nu am ştiut", a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Vezi și

"Vom vedea și cu cazul Mureș câte vor ieși la vedere. Este clar că vorbim de corupție instituțională. Vorbim de încrengături locale astfel încât business-ul să fie cât mai profitabil", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României. Ping-pong-ul cu bieţii oameni continuă: mai mulţi tineri s-au întors astăzi la Maramureş din Mureş. Ororile la centrul Căsuţa lu' Min din Bărdeşti au fost descoperite după ce reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice au intrat neanunţaţi în azil. şi deschis uşa de la subsol. Anterior, şapte instituţii au făcut trei controale şi nu au găsit nimic. Trei indivizi au fost reţinuţi de DIICOT şi, ulterior, au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Cap de listă - Cosmin Păpuc, fondator al azilului groazei din Mureş.

"Eu îmi asum tot. Eu Îmi asum tot", a declarat Cosmin Papuc, membru fondator al asociaţiei. Până acum, contestaţie la măsura arestării au făcut doar Flavius şi Iulia Paşcu, administratorul azilului şi fiul ei. Judecătorii au luat o decizie şi în cazul fraţilor Godei, care administrau azilul groazei din Voluntari. Au decis să prelungească măsura arestului preventiv.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Patru morţi în şase luni la "azilul groazei" din Mureş. Tinerii Irina, Corina şi Ionut au fost îngropaţi tot acolo, fără autopsie