Primele patru permise de conducere care s-au întors la șoferi, după ce rezultatul pozitiv de la DrugTest a ieșit negativ la INML
Comisarul-șef de poliție Radu Gâtan, șef serviciu la Brigada Rutieră, a declarat că au fost rerturnate primele 4 permise de conducere șoferilor care au avut un rezultat pozitiv la DrugTest, infirmat prin proba de sânge la INML.
„Până în acest moment, din cei 27 de șoferi testați pozitiv începând cu data de 29 iunie și până luni, pentru 23 dintre ei rezultatele au fost confirmate pozitiv de către INML, iar pentru cei patru care au afirmat că au consumat diverse medicamente, rezultatele au venit negative”, a spus comisarul șef Radu Gâtan.
Astfel, marți, Brigada Rutieră a procedat la restituirea permiselor de conducere a celor 4 persoane.
Primele 4 permise de conducere returnate șoferilor al căror DrugTest pozitiv a fost infirmat la INML
„O precizare foarte importantă de făcut este că încă din momentul în care Brigada Rutieră a primit buletinele de analiză toxicologică de la INML colegii mei au procedat la validarea dreptului de a conduce în bazele de date, astfel încât să nu fie nicio problemă în situația în care conducătorul este oprit în trafic”, a mai spus Gâtan.
- Ordonanţa care lasă şoferii drogaţi fără permis ar putea fi modificată. Cum se poate schimba legea care a...
- OUG 84, modificată. Poliţia renunţă la aparatele drugtest Made in China şi pregăteşte lista medicamentelor...
- Forma finală a OUG 84 - antidrog. Permisul, înapoiat dacă rezultatele nu vin în 72 de ore
- Ciolacu a cerut modidicarea OUG 84 antidrog. Permisul le va fi înapoiat şoferilor dacă analizele biologice întârzie
- OUG 84 antidrog. Cum se modifică ordonanţa care lasă şoferii prinşi drogaţi fără permis
Rezultatul de la INML a venit în mai puțin de 24 de ore, potrivit polițistului. Rata de confirmare prin analiza de sânge a DrugTestului a fost, astfel, de 85%.
Acesta a precizat și că în lege s-a prevăzut ca șoferii care sunt testați pentru alcool cu o valoare de la 0,01 până la 0,10 pot fi retestați în minim 15 minute și maxim în 20 de minute, deoarece există posibilitatea ca șoferul să fi folosit apă de gură, să fi mâncat bomboane cu lichior sau chiar gumă de mestecat, ceea ce ar fi putut pozitiva alcooltestul.
„S-a considerat că este o perioadă de timp suficientă pentru eliminarea alcoolului. (Au considerat această perioadă ca fiind suficientă - n.r.) specialiștii IGPR în colaborare cu cei de la INML”, a mai spus Radu Gâtan.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰