Antena Meniu Search
x

Video Pe cine suspectează bărbatul de 79 de ani că i-a furat seiful. În trecut i-a dat apartamente, garsonieră şi 105.000 de euro

Încă un jaf cu multe necunoscute în Capitală, după cazul ofiţerului SRI care a rămas fără arma pe care o ţinea în casă, într-un seif. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a rămas fără averea strânsă într-un seif pe care-l ţinea în dormitorul apartamentului. Totul, după ce a fost sunat şi determinat să iasă din casă pe motiv că un taximetrist i-ar fi lovit maşina. În seif se aflau bijuterii, ceasuri din aur şi bani, în valoare de 70.000 de euro. Hoţii ar fi avut cheile potrivite de la uşă. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 08.01.2024, 17:40

Vezi și
  • Victimă: Aici se afla seiful. Se vede cum a tras seiful. El era cu cifru. Nu-l ştie nimeni în afară de mine. Şi l-a luat cu totul!

În dormitor, sub televizor, bătrânul avea o adevărată avere. Ceasuri vechi moştenite din generaţie în generaţie, aur şi bani. Toate băgate într-un seif cu cifru, ascuns în spatele unei carpete modeste, cu flori.  

  • Victimă: În seif aveam în jur de 200-250 de grame de aur, unele erau de 24, altele de 18 karate. Argint aveam monede de vreo 7 cm. Avere de familie, da. Ceasuri, unele foarte scumpe, cu capace care le purtai cu lănțișor.

Jaful din București a avut loc sâmbătă seara

Pe acelaşi subiect
  • Victimă: La un moment dat, mă sună cineva, a zis că el e taximetrist, ți-am lovit mașina. ​  

A fost doar un pretext pentru a-l scoate pe bătrân din casă. 

  • Eduard Marin, reporter Observator: Cât timp hoții se aflau în casă, victima era în fața blocului, încercând să vadă dacă mașină să a fost lovită. Timp de 20 de minute a stat aici, timp suficient că hoții să fugă cu seiful. Hoții au acționat la pont. Ușa era închisă, au descuiat-o și au intrat direct în apartament. Iar mai apoi au mers spre dormitor, locul în care se află seiful. Chiar aici, în acest dulap, se află seiful, hoții l-au luat și au fugit rapid din casă.   

Când s-a întors în apartament seiful nu mai era. Bătrânul s-ar fi îmbogăţit după ce a vândut cu ani în urmă, cu sute de mii de euro, un teren în Capitală. Nu ar fi fost singura lui avere. Şi apartamentul, aparent modest, este ticsit de obiecte de artă şi tablouri valoroase moştenite de la tatăl său, fost colecţionar. Printre ele, câteva semnate de celebrul pictor, George Demetrescu Mirea.

Bătrânul are propria teorie în ceea ce priveşte jaful

Îl suspectează pe nepotul său, cu care e acum în proces şi căruia i-ar fi încredinţat, înainte de o operaţie, două apartamente şi o garsonieră. Dar şi 105.000 de euro, cu promisiunea că tânărul şi iubita lui îl vor îngriji până la moarte. Ei sunt singurii care ar fi avut chei de la apartament. 

  • Victimă: Am zis să-i dau nepotului meu că s-a purtat foarte frumos cu mine. Asta s-a dovedit cea mai mare, să nu zic prostie dar... n-am procedat bine. El aşa de bine a ascuns faptul că era un hoţ!

Şi vecinii cred că lovitura a fost dată de cineva foarte apropiat.

  • Vecin: Cred că e din familie, de aici. Păi odată ce te cheamă cineva la maşină, că ţi-a lovit maşina şi altcineva are cheia şi intră în casă ca şi cum nu s-a întâmplat nimic. 

Nepotul bătrânului susţine că nu are nicio legătură cu jaful

Discuție reporter-nepot:

  • Reporter: Bunicul tău te acuză pe tine că ai fi furat.
  • Nepotul victimei: Pe mine? Cum? Asta e o glumă? 

Mai mult, tânărul spune că s-a despărţit de iubita lui care ar fi avut, la un moment dat, cheie de la apartament. 

  • Reporter: Ar fi posibil ca fosta ta iubită să fi dat spargerea asta?
  • Nepotul victimei: Nu ştiu, se poate. Nu bag mâna în foc pentru nimeni.

Tânăra nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru furt şi încearcă să dea de urma celor care au acţionat. Vor studia inclusiv imaginile camerelor de supraveghere existente în zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Pe cine suspectează bărbatul de 79 de ani că i-a furat seiful. În trecut i-a dat apartamente, garsonieră şi 105.000 de euro