Antena Meniu Search
x

Video Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad, deschis pentru turişti. Cum arată o zi din viaţa unui deţinut, în spatele gratiilor

Ştim cum arată o zi din viaţa oamenilor care se bucură de libertate, însă nu ştim cum îşi trăiesc zilele cei care au ajuns să convieţuiască în spatele zidurilor înalte de câţiva metri, mai exact în spatele gratiilor. Special pentru curioşii care au vrut să vadă cu ochii lor cum îşi duc viaţa deţinuţii, cel mai mare penitenciar de maximă siguranţă din România, cel din Arad, şi-a deschis porţile pentru turişti. Iar vizita a meritat din plin. Oamenii au descoperit locuri necunoscute din închisoare, dar şi poveşti neştiute din spatele gratiilor.

de Daciana Cordoş

la 27.05.2024 , 07:49

Ne aflăm în curtea penitenciarului de maximă siguranţă din Arad. O închisoare care a fost construită în urmă cu 30 de ani, iar de mai bine de două decenii, este locul în care trăiesc peste 1.400 de deținuți. Iar cei care au avut şansa să viziteze această închisoare, ca turişti doar, au avut ce vedea. 

Elvis Dobrescu, directorul Penitenciarului: Aveţi posibilitatea să intraţi în fiecare mijloc auto. Să vedeţi cum este structurată o autospecială de transport deţinuţi sau un mijloc de trasport operativ. 

Mario Csipai, organizator: În general, lucrurile acestea inedite, la care lumea are mai puţin acces, stârnesc interesul.

Vezi și

Andrei George Băeţan, purtător de cuvânt Penitenciarul Arad: Au văzut atât zona administrativă, cât şi zona destinată activităţilor de reintegrare socială, zona destinată sectorului vizită şi implicite sectorul de deţinere. 

Pe acelaşi subiect

Dacă în libertate, deţinuţii au învăţat mai mult la şcoala vieţii, odată ajunşi în spatele gratiilor, mulţi au ocazia să se pună cu burta pe carte. În biblioteca penitenciarului sunt peste 20.000 de cărţi, special pentru cei care vor să-şi ocupe timpul. 

O zi din viaţa unui deţinut, la Penitenciarul Arad

În timp ce unii au venit să viziteze penitenciarul din curiozitate, alţii au vrut să le prezinte tinerilor cum arată o zi din viaţa unui deținut, în spatele gratiilor. 

Evenimentul "În spatele ușilor închise la Penitenciarul Arad" a ajuns la a doua ediţie. 

Cei care au avut şansa să se numere printre cei o sută de vizitatori, au petrecut o oră şi jumătate în spatele gratiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Penitenciarul de maximă siguranţă din Arad, deschis pentru turişti. Cum arată o zi din viaţa unui deţinut, în spatele gratiilor