Pericol toxic în creștere la Ploiești, din cauza incendiului la depozitul de mase plastice
De 24 de ore ard halele unui depozit de materiale plastice din Ploieşti. Iar fumul toxic pune în pericol sănătatea a de mii de oameni. Din cauza norilor, fumul s-a întins pe aproape 30 de kilometri.
De 24 de ore ard halele unui depozit de materiale plastice din Ploieşti. Iar fumul toxic pune în pericol sănătatea a de mii de oameni. Din cauza norilor, fumul s-a întins pe aproape 30 de kilometri. Depozitul care aparţine unei firme de construcţii ar funcţiona de ani buni, fără autorizaţie, însă abia după incendiu e verificat de autorităţi. Pericolul e uriaş. În hale sunt şi deşeuri medicale.
De mai bine de 24 de ore, un depozit de materiale plastice din Ploieşti arde în continuu. Echipe de pompieri încearcă să oprească extinderea focului spre casele din jur. Aduc apă de la sute de metri distanţă şi încearcă să-i ţină pe oameni departe de pericol.
Sunt peste 60 de pompieri care încearcă să stingă flăcările. Ei sunt desfăşuraţi pe o suprafaţă uriaşă de aproximativ 8.000 de m pătraţi, de jur-înprejurul halei. Focul este întreţinut de o cantitate uriaşă de mase plastice.
Mare problemă o reprezintă fumul extrem de toxic degajat de arderea plasticului. Este şi motivul pentru care populaţia a fost sfătuită să rămână în case până la lichidarea focului.
- Șofer teribilist și inconștient, filmat făcând drifturi într-un sens giratoriu din Focşani. Tânărul, amendat...
- Autoturism de lux, dispărut din Olanda, găsit în România. Cine se afla la volan
- Bătrână transportată în portbagajul unei maşini, pe un drum din Mehedinţi. Un alt şofer a filmat momentul bizar
- "Ne câştigăm şi noi existenţa la copii". Samsarii care vând fructe pe marginea drumului, luaţi cu asalt de...
- Lot de ciocolată amăruie cu migdale şi sare de mare, retras din magazinele Mega Image. Ar putea conţine pietre de...
Un plafon de nori a făcut ca fumul să rămână ore în şir deasupra oraşului. Mii de tone de materiale plastice au ars, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric produs în halele depozitului. Iar paznicul a anunţat târziu pompierii. Norul de fum toxic s-a întins pe o rază de 30 de kilometri.
Prin ardere, în atmosferă ar fi ajuns substanţe periculoase. Monoxoid de carbon, amoniac, benzen sau fenol. Echipele de intervenţie au adus o autospecială folosită în cazul accidentelor chimice pentru a determina gradul de poluare.
În halele care aparţin unei firme de construcţii ar fi fost depozitate ilegal şi deşeuri medicale.
Pompierii vor putea intra în hale abia după stingerea incendiului deoarece structura de rezistenţă a construcţiilor a fost afectată. Atunci ar putea şti sigur şi ce materiale erau depozitate în interior. Proprietarul depozitului riscă amenzi uriaşe şi sistarea activităţii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰