Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Peste 6000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore

Peste 6 mii de persoane au intrat în ultimele 24 de ore în România, arată o informare a Poliției de Frontieră. De asemenea, aceeași sursă precizează că în același interval au fost date amenzi în vămi de peste 14.500 de lei.

de Redactia Observator

la 21.04.2020 , 08:54

TIR-uri în coloană pe pod la intrarea în România TIR-uri intră în România din Bulgaria pe la punctul de frontieră de la Giurgiu dinspre Ruse, 31 martie 2020 - AP
  • Tranzitul cel mai intens a fost la granița cu Ungaria.
  • Peste 7 mii de persoane au părăsit România.

Conform Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore au tranzitat vămile țării 13.700 de persoane, atât cetățeni români, cât și străini, cu peste 8900 de mijloace de transport. Din acest total, au intrat în România circa 6400 de persoane, cu 4500 de mașini. În schimb, au ieșit din țară 7.300 de persoane, cu 4400 de mijloace de transport.

Tranzitul cel mai intens s-a înregistrat la frontiera cu Ungaria. În total au fost 7.500 de persoane, cu 5.300 de mașini, dintre care au intrat în țară 3.800 de persoane, cu 2400 de mașini.

„Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, se precizează într-un comunicat.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, Poliția de Frontieră transmite că, tot în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere și ”frontiera verde” au fost raportate 16 ilegalități – 3 infracțiuni și 13 contravenții – comise de cetățeni români și străini. Unui cetățean român nu i s-a permis ieșirea din România din motive legale. Valoarea totală a amenzilor date a fost de peste 14.500 de lei.

Sursa: Mediafax

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Peste 6000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore