Antena Meniu Search
x

Personalităţi care au sfârşit tragic pe 4 martie 1977

Toma Caragiu, Alexandru Bocăneţ, Doina Badea, Veronica Porumbacu, Mihai Petroveanu şi A.E Baconski s-au prăpădit pe 4 martie 1977

Toma Caragiu a sfârşit pe 4 martie 1977 sub ruinele blocului Continental, unde locuia la etajul doi. Celebrul actor, care a decedat la 51 de ani, ar fi putut fenta destinul dacă ar fi acceptat invitaţiile mai multor colegi, de a ieşi în oraş. 

Însă Toma Caragiu nu a dorit cu nici un chip să iasă în acea seară din casă, aşteptând un telefon de la soţia sa, care îi promisese că îl sună la 21:30. Cutremurul a început la 21:22!

Alexandru Bocăneţ, regizorul care colabora cu Toma Caragiu, a decedat sub ruine alături de marele actor. Acesta venise acasă la Toma Caragiu pentru a discuta despre colaborările pe plan artistic. 

Doina Badea avea 37 de ani şi era o vedetă la acea vreme. Ea, împreună cu soţul ei şi cei doi copii erau extrem de bucuroşi. Primiseră un apartament în blocul Continental, care s-a prăbuşit la cutremur. Doina Badea şi familia ei au sfârşit printre dărâmături. 

Poeta Veronica Porumbacu avea 56 de ani când cutremurul i-a adus sfârşitul, alături de soţul ei. 

Alte personalităţi decedate pe 4 martie 1977: Daniela Caurea, scriitorii A. E. Baconsky, Mihail Petroveanu, Nicolae Vatamanu şi  Viorica Vizante, actriţa Eliza Petrăchescu, pianistul Tudor Dumitrescu, istoricul literar Ioan Siadbei, mezzosoprana Mihaela Mărăcineanu, cântăreaţa Filofteia Lăcătuşu, scenograful Liviu Popa şi Fizicianul Florin Ciorăscu. 

Doar în Capitală s-au prăbuşit 32 de blocuri şi clădiri înalte, iar alte 130 au fost grav avariate. Clădirile care au picat au fost cele de la Lizeanu, colţ cu Ştefan cel Mare, Continental-Colonadelor, Dunărea, Scala, Casata şi Nestor. 

Citeşte şi: Unica înregistrare a cutremurului din 1977! Zgomote înfiorătoare

+18 Imagini groaznice cu teroarea din Bucureşti imediat după cutremurul din '77!

FOTO de excepţie! 6 martie '77: New York Times publica informaţii despre cutremur!

Cel mai sigur bloc, în caz de cutremur, se află în Iaşi!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Personalităţi care au sfârşit tragic pe 4 martie 1977