Antena Meniu Search
x

Nou focar de pestă porcină în Constanţa, la o exploataţie cu zeci de porci. Toate animalele vor fi sacrificate

Judeţul Constanţa nu scapă de pesta porcină. Un nou focar a fost confirmat în zona localităţii Mircea Vodă, la o exploataţie cu zeci de porci. Toate animalele urmează să fie sacrificate.

Pestă porcină, nou focar în judeţul Constanţa
Nou focar de pestă porcină în Constanţa, la o exploataţie cu zeci de porci. - Sputnik via Hepta

Judeţul Constanţa nu scapă de pesta porcină. Un nou focar a fost confirmat în zona localităţii Mircea Vodă, la o exploataţie cu zeci de porci. Toate animalele urmează să fie sacrificate.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, a fost convocat Comitetul Local de Combatere a Bolilor la Animale de către prefectul judeţului, după confirmarea unui nou focar de pestă porcină africană, în zona localităţii Mircea Vodă. 

Exploataţia de 24 porcine este izolată şi, deşi la momentul actual nu implică riscuri de transmitere în zonă, consideră specialiştii Direcţiei Sanitar Veterinare, trebuie intervenit rapid pentru a fi evitată răspândirea virusului, fiind luată măsura de sacrificare a animalelor.

“Cum porcii sunt înregistraţi în unitatea administrativ-teritorială Mircea Vodă, dar localizarea fizică a acestora este pe raza comunei Peştera, autorităţile celor două localităţi vor conlucra împreună cu specialiştii DSV, astfel încât operaţiunea de sacrificare şi îngropare a celor 24 de porci să se desfăşoare rapid şi fără urmări nedorite”, a precizat sursa citată.

Până în prezent fuseseră confirmate 85 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei în judeţul Constanţa.

Pesta Porcină Africană a fost confirmată în 283 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 1.084 de focare, potrivit ultimelor cifre de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Nou focar de pestă porcină în Constanţa, la o exploataţie cu zeci de porci. Toate animalele vor fi sacrificate