Antena Meniu Search
x

Peste trei mii de români de origine maghiară au protestat la Târgu Mureş

Noapte agitată la Târgu Mureş, unde peste trei mii de români de origine maghiară au pornit în marş pe străzile oraşului. Situaţia a devenit tensionată când forţele de ordine au încercat să oprească mulţimea.

Vezi și

 Marşul în memoria martirilor secui a degenerat în minute bune de îmbrânceli, până când jandarmii au reuşit să calmeze spiritele.

Protestatarii se exprimă prin cuvinte dure şi încearcă să rupă cu forţa cordonul de jandarmi. Miile de oameni flutură steagul secuiesc şi pancarte cu mesaje pro-autonomie. Pentru mulţi dintre ei, este extrem de important să se facă auziţi în tot oraşul.

Mulţumimea ocupă străzile şi este ţinută cu greu sub control. Şoferii abia îşi fac loc cu maşinile pe lângă şirul de oameni agitaţi.

Manifestanţii sunt îndreptaţi, în cele din urmă, către cele 18 autocare care i-au adus la Târgu Mureş. Majoritatea au venit din judeţul Covasna, ca să participe la comemorarea de lângă Monumentul Secuilor Martiri din centrul oraşului.

Deşi protestul nu era autorizat, jandarmii consideră că spiritele au fost agitate de anumite persoane care se vor alege cu amenzi.

În acelaşi timp, conducerea judeţului Mureş susţine că protestul a fost organizat ilegal. Conform autorităţilor, singurul eveniment care a primit aprobare a fost mitingul organizat după-amiază, cu ocazia Zilei Libertăţii Secuieşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Peste trei mii de români de origine maghiară au protestat la Târgu Mureş