Antena Meniu Search
x

Video Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram

Sunt cozi în pescării înainte de Florii. Ca în fiecare an, scrumbia a fost cea mai căutată. O surpriză plăcută pentru clienţi este preţul, care a scăzut la jumătate faţă de anul trecut. Restul peştilor sunt însă mult mai scumpi. Pentru cei care preferă peştele de import, congelat, specialiştii au câteva sfaturi pentru a evita problemele de sănătate.

de Adrian Obreja

la 27.04.2024, 19:53

Vezi și

În pescăriile din Galaţi s-a stat la coadă încă de dimineaţă. În prag de Florii, oamenii pregătesc deja meniul. Alegerea pare să fie simplă. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Somn, doradă, păstrăv, galantarele sunt pline de peşte. În schimb, toţi oamenii pe care îi vedeţi la rând caută exclusiv scrumbie. Ea este vedeta acestor sărbători. 

Anul acesta, peştele e mai scump cu 8% faţă de anul trecut. Doar scrumbia e mult mai ieftină

Vânzătoare: Datorită anotimpului care a fost favorabil, scrumbia e suficientă, faţă de anul trecut când am vândut scrumbia la raft cu 70 de lei, anul acesta toţi clienţii sunt mulţumiţi. Un preţ de 39 de lei, mai mult ca perfect. Trei zile au fost foarte aglomerate. Ieri, azi şi va fi şi mâine. 

Pe acelaşi subiect

În capitală, gusturile se schimbă, la fel si preţurile

Marius Morvoc, reprezentant magazin peşte: Cele mai vândute sortimenete de peşte sunt lupul de mare, dorada, somonul şi alte tipuri de peşit mai mult sau mai puţin exotice. Preţurile încep de la 49 de lei-50 de lei pentru peştii mai tradiţionali. În zilele cu dezlegări la peşte putem să spunem că se pot dubla vânzările. 

Doar un sfert din peste e din apele de la noi, restul vine din import

Silviu Olaru, reprezentant magazin peşte: Omul ia ceva pregătit, nu mai stă acasă să curăţe. Noroc că avem cu importul, că ne aduce marfa, că dacă n-ar fi aducem din Grecia, Turcia. Preţurile încep de la 30 de lei, 40 de lei.

Dacă alegem peşte congelat trebuie să fim însă atenţi. 

Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC: Consumatorii trebuie să fie atent la aspectul exterior al produsului, data durabilităţii minimale, eticheta. Iar în cazul produselor congelate trebuie să avem în vedere acumulările de gheaţă. Dacă sunt acumulări de gheaţă să nu cumpere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram