Imagini revoltătoare. PET-urile au invadat din nou Lacul Bicaz (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 16.03.2019, 09:56.
Actualizat: 16.03.2019, 15:30

La nici un an de la imaginile revoltătoare cu lacul de langa Bicaz sufocat de gunoaie, PET-urile au invadat din nou luciul apei. Sunt sute de deşeuri aduse pe Lacul Izvorul Muntelui de pe versanţi, odată cu topirea zăpezii.

La nici un an de la imaginile revoltătoare cu lacul de langa Bicaz sufocat de gunoaie, PET-urile au invadat din nou luciul apei. Sunt sute de deşeuri aduse pe Lacul Izvorul Muntelui de pe versanţi, odată cu topirea zăpezii. Iar localnicii din zonă se plâng că asta se întâmplă de ani de zile, iar autorităţile nu iau măsuri. De vină ar fi, deopotrivă, oamenii locului, dar şi turiştii care aruncă gunoaiele pe unde apucă.

An de an, după topirea zăpezii, apele scurse de pe versanţi în lac, aduc cu ele, sute de peturi şi alte deşeuri.

Gunoaiele provin şi de la locuitorii care le aruncă la întâmplare pe marginea apei, dar şi de la turiştii care par că ocolesc locurile special amenajate pentru deşeuri.

Ultima mobilizare pentru ecologizarea zonei a avut loc în vara anului trecut, după ce viiturile au umplut suprafaţa lacului cu peste 45 de tone de gunoaie - de la peturi şi până la buşteni rupţi de inundaţii.

Anual, se cheltuie peste 60 de mii de euro pentru curăţare numai pe Lacul Izvorului Muntelui. Sunt fonduri alocate atât de Hidroelectrica, cât şi de agenţii economici care au nevoie ca zona să fie curată pentru a atrage turiştii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.