Antena Meniu Search
x

Imagini revoltătoare. PET-urile au invadat din nou Lacul Bicaz (Video)

La nici un an de la imaginile revoltătoare cu lacul de langa Bicaz sufocat de gunoaie, PET-urile au invadat din nou luciul apei. Sunt sute de deşeuri aduse pe Lacul Izvorul Muntelui de pe versanţi, odată cu topirea zăpezii.

de Redactia Observator

la 16.03.2019, 15:30

Vezi și

La nici un an de la imaginile revoltătoare cu lacul de langa Bicaz sufocat de gunoaie, PET-urile au invadat din nou luciul apei. Sunt sute de deşeuri aduse pe Lacul Izvorul Muntelui de pe versanţi, odată cu topirea zăpezii. Iar localnicii din zonă se plâng că asta se întâmplă de ani de zile, iar autorităţile nu iau măsuri. De vină ar fi, deopotrivă, oamenii locului, dar şi turiştii care aruncă gunoaiele pe unde apucă.

An de an, după topirea zăpezii, apele scurse de pe versanţi în lac, aduc cu ele, sute de peturi şi alte deşeuri.

Gunoaiele provin şi de la locuitorii care le aruncă la întâmplare pe marginea apei, dar şi de la turiştii care par că ocolesc locurile special amenajate pentru deşeuri.

Ultima mobilizare pentru ecologizarea zonei a avut loc în vara anului trecut, după ce viiturile au umplut suprafaţa lacului cu peste 45 de tone de gunoaie - de la peturi şi până la buşteni rupţi de inundaţii.

Anual, se cheltuie peste 60 de mii de euro pentru curăţare numai pe Lacul Izvorului Muntelui. Sunt fonduri alocate atât de Hidroelectrica, cât şi de agenţii economici care au nevoie ca zona să fie curată pentru a atrage turiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Imagini revoltătoare. PET-urile au invadat din nou Lacul Bicaz (Video)