Antena Meniu Search
x

Moartea comandorului Ion Stăiculescu, învăluită în mister. Mesajul emoţionant al lui Raed Arafat

O moarte suspectă zguduie Armata Română. Unul dintre cei mai iscusiţi şi respectaţi piloţi a fost găsit mort în camera lui de hotel, în timpul unui exerciţiu în Franţa.

Vezi și

O moarte suspectă zguduie Armata Română. Unul dintre cei mai iscusiţi şi respectaţi piloţi a fost găsit mort în camera lui de hotel, în timpul unui exerciţiu în Franţa.

Ion Stăiculescu, un comandor-erou în România. Moartea lui este şocantă pentru apropiaţi. Pilotul a fost găsit sâmbătă dimineaţă fără suflare într-o cameră de hotel din Cherbourg, Franţa. Participa la o misiune alături de aliaţi. Zeci de minute au încercat medicii să îl resusciteze. A fost în zadar. 

Raed Arafat - secretar de stat MAI

Este o pierdere foarte mare pentru forţele aeriene române. Un om extraordinar, deschis, zâmbea tot timpul. Încă mai avea mult de oferit aerului, Ministerului Apărării şi încă mai avea mult de făcut. 

Cauza morţii este încă un mister, iar ancheta a fost preluată de autorităţile franceze. Pilotul militar a trecut pe la medici chiar înainte de a pleca ultima lui misiune. Investigaţiile nu ar fi arătat nimic suspect. 

Ion Stăiculescu deţinea cel mai ridicat grad de pregătire: pilot, comandant şi instructor, a executat misiuni impresionante pentru ţara lui. Avea 7.500 de ore de zbor. 

A adus în ţară sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale  Regele Mihai I. Tot Ion Stăiculescu a adus acasă victimele tragediei din Muntenegru şi datorită lui, mulţi dintre răniţii de la Colectiv au ajuns cu bine la spitalele din străinătate pentru tratament. 

Comandorul Ion Stăiculescu va fi adus acasă cu aceeaşi aeronavă pe care a pilotat o mia bine de 20 de ani şi la manşa căreia a efectuat 3500 de ore de zbor. Mâine, în toate unităţile militare din ţară vor fi organizate ceremonii de comemorare. 

Pilotul era căsătorit şi avea un copil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Moartea comandorului Ion Stăiculescu, învăluită în mister. Mesajul emoţionant al lui Raed Arafat