Antena Meniu Search
x

Placido Domingo Junior, tenorul fascinat de limba română

"Sunt fascinat de limba română!" - este declaraţia lui Placido Domingo Junior. Faimosul tenor va concerta, pentru prima oară în Bucureşti, luna viitoare.

De Redactia Observator la 17.03.2019, 23:28
Vezi și

"Sunt fascinat de limba română!" - este declaraţia lui Placido Domingo Junior. Faimosul tenor va concerta, pentru prima oară în Bucureşti, luna viitoare. Fiul celui numit Regele Operei vrea să promoveze România prin muzică. Inspirat de povestea lui Vlad Ţepeş şi îndrăgostit de Transilvania, a scris un musical despre Dracula. Un personaj pe care l-a înzestrat, surprinzător, cu romantism.

Iubire, dramă şi suspans. Musicalul Vlad a cucerit publicul spaniol. Venit în România pentru un concert la malul mării, Placido Domingo Junior vrea să aducă pe scenele din ţara noastră spectacolul care îl prezintă pe cel mai înfricoşător personaj al României ca pe un romatic incurabil.

PLACIDO DOMINGO JR.: Cred că ar fi o idee bună să traduc musicalul Vlad în română! Trebuie să găsesc un bun scriitor. Ar fi un proiect bun şi pentru România, de a promova România pentru a-i oferi lui Vlad Dracula o nouă imagine!

Deşi a stat doar 4 zile în România, artistul ne-a învăţat deja limba.

PLACIDO DOMINGO JR.: Am ascultat româna şi e fascinantă! Sunt cuvinte din catalană, din spaniolă, din italiană, din franceză! Este extraodinar că pot înţele cam 40-50% din ceea ce vorbesc oamenii pe lângă mine! Când voi avea mai mult timp, mi-ar plăcea să merg în Munţii Carpaţi.

Artistul a moştenit talentul de la tatăl său, Placido Domingo - unul dintre cei trei tenori de aur ai planetei, alături de Luciano Pavarotti şi Jose Carreras. Vocea sa plină de forţă, care a răsunat pe cele mai mari scene ale lumii, l-a inspirat şi pe fiul său să îi urmeze drumul.

PLACIDO DOMINGO JR.: Când am început să cresc, am început să cânt la pian după ureche! Pe la 5, 6 ani, dar eram foarte leneş ca să studiez, profesoara venea să îmi predea lecţii, iar eu mă ascundeam sub pian. Când tatăl meu a văzut că scriu muzică la 15, 16, 17 ani după ureche, a zis: Gata, opreşte-te! Trebuie să înveţi teoria! Muzica a fost parte din familia noastră întotdeauna!

Domingo Junior are 3 fiice şi recunoaşte că meseria de părinte e cea mai mare provocare din lume.

PLACIDO DOMINGO JR.: E ciudat pentru că ca bărbat, îmi plac femeile, dar când vine vorba despre fetele mele, vreau să fiu protector!

Apreciat de cei mai mari artişti ai lumii, Domingo Junior a compus muzică pentru Michael Bolton, Luciano Pavarotti şi Diana Ross. Modest şi zâmbitor, mărturiseşte că îşi găseşte bucuria în fericirea altora.

PLACIDO DOMINGO JR.: Când fac oamenii fericiţi şi cu siguranţă când pot ajuta pe cineva! SUnt lucrurile care mă fac fericit! Eu am tot ce îmi trebuie, iar ce mă face cu adevărat fericit este să îi ajut pe ceilalţi! În seara asta voi ieşi cu nişte prieteni şi mi-au promis că mâncăm ciorbă!

Artistul va reveni luna viitoare în România, când va cânta pe 17 aprilie, la Sala Palatului, alături de tenorul Alin Stoica şi de Laura Bretan, adolescenta care a ajuns în finala concursului Americanii au Talent.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Placido Domingo Junior, tenorul fascinat de limba română