Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plajele din Vama Veche, reparate după ciclonul care a făcut dezastru pe litoral

Vama Veche renaşte după dezastrul produs de cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. În zgomot de excavator, turiştii petrec în continuare la terase improvizate. Chiar dacă sezonul estival s-a încheiat, se lucrează de zor ca plajele să fie refăcute.

de Cristina Niță

la 04.09.2024 , 19:30

Distracţia merge mai departe în Vama Veche. Ciclonul care a rupt plaja în două şi a lăsat în urmă un perisaj apocaliptic nu i-a speriat pe turişti. 

În zgomot de excavator, s-a ieşit la petrecere

Porţiunea pe care potopul a smuls umbrelele şi a aruncat şezlongurile în mare a fost refăcută. 

Vezi și

În cursul nopţii, anagajaţii Apelor Române au curăţat zona, iar nisipul a fost nivelat. Astfel, turiştii şi-au întins prosoapele şi se bronzează pe plaja puternic afectată de ciclon. 

"Principalele noastre probleme s-au evidenţiat în formarea unor ravene, unele de mari dimensiuni, şi de aglomerare a unei cantităţi mari de pământ din alunecările de faleză", spune Stelica Hagi, director Apele Române.

Săptămâna a început cu vreme perfectă pe litoral. Apa mării are 26 de grade, aşa că turiştii care şi-au programat vacanţa prin programul "Litoralul pentru toţi" nu regretă. 90 de hoteluri sunt înscrise, iar preţurile sunt mai mici şi cu 70% faţă de perioada de vârf a verii. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Plajele din Vama Veche, reparate după ciclonul care a făcut dezastru pe litoral