Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Plângere penală în cazul profesoarei din Bacău care a murit, căzând din ambulanță

Cazul profesoarei de religie din Bacău, care a murit în timp ce era transportată cu ambulanţa la spital, a ajuns la judecata mai marilor din ministerul Sănătăţii.

de Redactia Observator

la 23.05.2019 , 20:48

Cazul profesoarei de religie din Bacău, care a murit în timp ce era transportată cu ambulanţa la spital, a ajuns la judecata mai marilor din Ministerul Sănătăţii. Corpul de control a făcut audieri pe bandă rulantă, iar Sorina Pintea anunţă că va face plângere penală împotriva asistentei care a lăsat singură pacienta în cabina Salvării. 

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Bacău au dat explicaţii superiorilor timp de şase ore. Ancheta a fost cerută de Ministrul Sănătăţii şi de Raed Arafat, care au spus clar că echipajul care transporta pacienta la spital a încălcat protocoalele. Până acum, nimeni din cei responsabili nu a putut explica moartea bizară a profesoarei de religie.

Şefii asistentei care nu a supravegheat-o pe femeie în Ambulanţă au transmis că victima a reuşit să deschisă uşile autospecialei în mers şi astfel s-ar fi aruncat intenţionat. Dar poliţiştii iau în calcul toate variantele. Ancheta a fost deschisă pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Pedepse drastice cere şi Ministrul Sănătăţii.

Vezi și

Nici cunoscuţii femeii de 41 de ani, soţie de preot, nu iau în calcul varianta unui gest extrem. Loredana Olteanu era profesoară de religie la un liceu de prestigiu din Bacău. Conducerea instituţiei nu ştia să fi avut probleme. Singurul care a declarat că avea un comportament ciudat este martorul care a găsit-o agitată pe stradă şi a sunat la 112.

Conform protocolului, atunci când un pacient este transportat cu ambuanţa la spital, acesta trebuie să fie întâi de toate securizat. Dacă va fi transportat pe targă, va fi folosită această centură în cinci puncte, dar şi centura de la picioare, pentru ca acesta să nu poată să plece de pe targă. de asemenea, dacă pacientul va fi transportat până la spital pe astfel de scaune, echipajului de pe ambulanţă îi revine sarcina de a folosi astfel de centuri exact ca la maşină pentru a securiza pacientul. Pe tot traseul, pacientul nu poate fi lăsat singur, iar cel care-l însoţeşte din echipajul de pe ambulanţă trebuie de asemenea să poarte aceste centuri de siguranţăă.

În cazul profesoarei de religie, asistenta se afla pe scaunul din faţă, lângă şofer.

Reporterii Observator au descoperit mai multe cazuri în care pacienţii au fost puşi în pericol ori de neglijenţa echipajului, ori de starea deteriorată a ambulanţelor vechi de zeci de ani. În 2017, o Salvare din Piatra Neamţ a fost filmată în timp ce transporta un pacient cu uşile larg deschise.

Iar la începutul anului, în Cluj, o altă ambulanţă a rămas, în mers, fără o portieră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Plângere penală în cazul profesoarei din Bacău care a murit, căzând din ambulanță