Antena Meniu Search
x

Două plângeri penale în cazul Matteo Politi au fost ignorate săptămâni la rând

Un sistem care s-a lăsat singur păcălit. Printr-un lanţ al erorilor şi-al nepăsării, mai multe instituţii i-au permis falsului medic să intre în sala de operaţii. Două plângeri penale, făcute de DSP şi de Colegiul Medicilor, au fost ignorate săptămâni la rând.

Vezi și

Un sistem care s-a lăsat singur păcălit. Printr-un lanţ al erorilor şi al nepăsării, mai multe instituţii i-au permis falsului medic să intre în sala de operaţii. Două plângeri penale, făcute de DSP şi de Colegiul Medicilor, au fost ignorate săptămâni la rând.

Mai mulţi funcţionari trebuie să explice de ce i-au acordat parafa de medic, deşi el n-avea dreptul.

Infracţiuni, nenumărate operaţii şi luni întregi de escrocherie sub un titlu fals de medic. O farsă periculoasă în care Matteo Politi spune că a avut ca aliat statul român. 

MATTEO POLITI, fals medic: Nu înţeleg de ce toată lumea a spus că sunt un impostor, atâta timp cât Ministerul Educaţiei, o instituţie din România, a verificat. Totul a fost făcut legal. 

În realitate, Matteo Politi a ajuns să folosească bisturiul în baza unor falsuri în acte, parafate cu complicitatea unor funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Instituţia a făcut plângere penală împotriva a două angajate, împotriva italianului şi a presupusului său avocat. O femeie care l-a ajutat să strângă toate actele. De la DSP, a obţinut o semnătură "din milă", a dezvăluit chiar ministrul Sănătăţii. Grav este că n-ar fi singurul caz, spune chiar soţul uneia dintre funcţionarele vizate. 

Pe 28 martie 2018 Mateo primea coduld e parafa de aici de la dsp. cu toata ca dosarul nu era complet iar o parte din acte nu erau tradus ein limba romana.

Lipsea un document esenţial - certificatul de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor. 

GHEORGHE BORCEAN, președintele Colegiului Medicilor din România: I s-a spus ce documente trebuie sa aduca, ori el intre timp mersese la DSP si si-a luat parafa. 

Diploma de medic, pe care italianul ar fi obţinut-o în 2013 la Facultatea de Medicină din Priştina, cu specializarea medicină generală, nu-i dădea dreptul să facă intervenţii de chirurgie plastică. 

GEANINA CHIRAZ, director executiv la CNRED: Noi am recunoscut ca are o diploma de nivel licenta in domeniul sanatate, fara recunoasterea specializarii universitare. Deci noi in atestat nu am recunoascut specializarea.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educaţiei: CNRED-ul a recunoscut diploma, dar nu intrarea in profesie. Din ce mi-au trimis de la minister, recomandarea nu este pentru profesia de medic, ci pentru asistent manager. 

Nimeni i-a pus însă italianului măcar cu o întrebare, nici după ce plângerile au ajuns pe masa anchetatorilor. Una din ele, făcută chiar de Colegiul Medicilor din Bucureşti. 

Matteo Politi avea pe numele lui doua pkageri inca de anul treuct. Nimeni nu l a dernajat, chemat la audieri, fiind lasat sa intre in salile de operatii.

Dacă mai sunt şi alţi falşi medici în spitalele din România.. rămâne de văzut. Peste o mie de dosare sunt acum verificate. 

GHEORGHE BORCEAN, președintele Colegiului Naţional al Medicilor din România: Si daca unul singur ar fi pe langa Politi e foarte grav, avem o scapare, o sita prea mare!

Cazul italianului e un exemplu clar că România nu-şi protejează pacienţii. Victimele sunt aşteptate acum să facă plângeri împotriva lui. DSP Bucureşti deschide până pe 15 februarie o linie telefonică unde pot suna cei care au trecut prin mâinile lui Matteo Politi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Două plângeri penale în cazul Matteo Politi au fost ignorate săptămâni la rând