Video

Plicul surpriză găsit printre gunoaiele aruncate de şoferi pe DN1, între Prahova şi Braşov

De Claudiu Loghin.
Publicat: 22.12.2020, 08:31.
Actualizat: 22.12.2020, 09:19

Munți de gunoaie se adună, în fiecare săptămână, pe cele mai circulate șosele turistice din centrul țării.  Rar se întâmplă ca cei care aruncă gunoaiele să fie prinși asupra faptului pentru a putea fi sancţionaţi. Însă într-unul dintre sacii cu deşeuri aruncaţi la întâmplare, angajaţii de la Drumuri au găsit un plic cu adresa făptaşului. Când a fost tras la răspundere, omul a dat un răspuns halucinant. Cineva mi-a furat gunoiul...

Pe Drumul Național 1, parcările şi refugiile se transformă treptat în gropi de gunoi. Asta cu toate eforturile angajaţilor de la Drumuri de a face curat.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem pe Drumul Național 1, la limita între județul Prahova și județul Brașov și chiar în apropierea panoului prin care oamenii sunt anunțați ce sancțiuni riscă, dacă aruncă gunoiul, cele mai multe coșuri au dispărut, iar marginea parcării, situată chiar pe malul Râului Prahova, arată așa cum o vedeți...

Neculai Tăutu, şef District Predea: Se adună în jur de 12 metri cubi de gunoi, pe săptămână. Asta înseamnă un camion și ceva, plin cu saci...

Pe o lungime de 40 de kilometri, pe Drumul Național 1 și Drumul Național 73A se face curat de două ori pe săptămână, dar tot nu este de ajuns.

Șoferii merg și își deschid geamul și aruncă gunoiul.

Amendă usturătoare pentru depozitarea deşeurilor în spaţiul public

Puţini sunt însă sancţionaţi. Pentru asta ar trebui să fie prinşi în flagrant. Totuşi, adunând gunoaie, angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov au avut şi o surpriză.

Într-un sac plin cu deşeuri din construcţii, au găsit şi un plic cu adresa vinovatului. Aşa că i-au făcut o vizită.

Robert Elekes, DRDP Braşov: Proprietarul a negat până la capăt, nu ne-a confirmat nicio clipă că ar fi gunoiul lui și, când l-am întrebat cum își explică acest lucru, el a spus că probabil că cineva i-a furat gunoiul.

Amenda pentru depozitarea deşeurilor în spaţiul public este între trei mii şi şase mii de lei.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.