Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale în România. Rupere de nori în Bistrița, zeci de case inundate

Vremea rea a lovit din nou România. În Curtea de Argeş, vântul a smuls acoperişuri, iar ploaia cu gheaţă a inundat străzile.

de Redactia Observator

la 13.06.2019, 08:54

Vezi și

Vremea rea a lovit din nou România. În Curtea de Argeş, vântul a smuls acoperişuri, iar ploaia cu gheaţă a inundat străzile.

În Bistriţa însă, ploile torenţiale de cod roşu au făcut prăpăd, iar locuitorii au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert să fugă din calea apelor.

Sunt fenomene la care trebuie să ne aşteptăm şi în următoarele luni, avertizează meteorologii, care anunţă o vară a extremelor, cu valuri de caniculă şi furtuni violente.

S-au rupt norii deasupra judeţului Bistriţa. Potopul a durat o oră şi jumătate şi a făcut ravagii în trei localităţi.

Deşi au fost avertizaţi prin sistemul Ro-Alert de codul roşu de inundaţii, oamenii nu au mai apucat să iasă din case.

Pompierii au intervenit la foc continuu. În comuna Şieuţ, au salvat doi copii dintr-o locuinţă inundată şi o femeie care se refugiase în podul casei. Şi în Monor au ajutat un copil şi pe bunica sa. Mai mulţi oameni s-au speriat atât de tare, încât au făcut atacuri de panică şi au avut nevoie de medic.

Zeci de case au fost inundate. Înarmaţi cu găleţi, localnicii au muncit cot la cot cu militarii care veniseră cu motopompele.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La Curtea de Argeş, o furtună puternică a luat pe sus acoperişul unui bloc, a rupt copaci, iar o ploaie de cod galben a aruncat peste oraş bucăţi mari de gheaţă. În doar câteva minute, străzile au dispărut sub ape, iar sirenele pompierilor au răsunat printre şoferii blocaţi în trafic.

În Baia Mare, mai multe străzi şi case au fost inundate, iar pompierii nu au făcut faţă nici cu motopompele. Nori negri de furtună cu aspect de tornadă au acoperit şi judeţul Alba.

Deşi meteorologii anunţă că în zilele următoare temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, pericolul nu a trecut. Furtunile şi ploile torenţiale vor fi toată vara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ploi torențiale în România. Rupere de nori în Bistrița, zeci de case inundate